― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Kriza pokucala na vrata: Jedna od najvećih kompanija svijeta otpušta na stotine radnika

- Marketing -

Citigroup Inc. ukida stotine radnih mjesta u cijeloj kompaniji, a među pogođenima je i odjel investicijskog bankarstva diva s Wall Streeta.

Smanjenja iznose manje od 1% Citigroupove radne snage od 240.000 ljudi, prema osobama upoznatim s tim pitanjem, koje su zamolile da ne budu imenovane u razgovoru o kadrovskim podacima. Zaposlenici u operativnoj i tehnološkoj organizaciji i odjelu za preuzimanje hipotekarnih kredita u SAD-u također su među pogođenima.

Rutinski rezovi dio su normalnog poslovnog planiranja Citigroupa, rekli su ljudi. Nije bilo širokog mandata za menadžere da otpuštaju osoblje; umjesto toga, različite podjele bore se s različitim razlozima rezova.

- Marketing -

Glasnogovornica Citigroupa odbila je komentirati.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko dana nakon što je rival JPMorgan Chase & Co. otpustio stotine zaposlenika na hipotekarnim kreditima. Goldman Sachs Group Inc., sa svoje strane, krenuo je u jednu od svojih najvećih rundi otpuštanja radnih mjesta ikad u siječnju kada je planirao ukinuti tisuće radnih mjesta u cijeloj kompaniji.

U tehnološkom odjelu, Citigroup je potrošio milijarde posljednjih godina na nadogradnju svoje temeljne infrastrukture. Glavna izvršna direktorica Jane Fraser dugo je govorila da će ta ulaganja u konačnici omogućiti banci da smanji svoje oslanjanje na ručne procese.

- Marketing -