Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Katolik iz Dalmacije koji je odlučio postiti cijeli ramazan prekinuo s postom na jedan dan: Razlog će vas oduševiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali su ga i šta mu najteže pada tokom posta, a u nastavku pogledajte šta je odgovorio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Katolik iz Dalmacije Dado Dalmatinac o kojem smo pisali ranije, a koji se odlučio na jedan hrabri potez – da posti cijeli mjesec ramazan, ipak je odlučio prekinuti post i pauzirati jedan dan.

 

Razlog je, svi ćemo se složiti, i više nego opravdan s obzirom da je ramazan obaveza za muslimane, ali ne sve, postoje i oni koji su od ove naredbe oslobođeni, a on se ipak odlučio postiti kako bi testirao svoje granice mentalne i fizičke snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Naime, jučer je obilježen najveći katolički praznik – Uskrs. Dalmatinac je sa svojim pratiteljima na TikToku unaprijed najavio da će pauzirati jedan dan s ramazanskim postom zbog obilježavanja svog praznika.

 

– Ja sam katolik, i zbog Uskrsa sam primoran da prekinem ramazanski post, ali sam se raspitao kod svojih prijatelja muslimana i saznao sam da to mogu da nadoknadim, što ću i učiniti. Širimo ljubav, volimo se… poručio je Dalmatinac.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim katolicima je poželio sretan i blagoslovljen Uskrs te da ga provedu u miru, veselju i blagostanju sa svojom porodicom.

 

– Da ste mi živi, zdravi i veseli – poručio je Dalmatinac u čestitci.

@dado.dalmatinac #katolik #musliman #uskrs #ramazan #ramadan #širimoljubav ♬ River Flows in You (Trap) – Kenyi

U nekom od ranijih videa podijelio je najčešća pitanja koja su mu pratitelji postavljali u vezi posta i ramazana, a to su kako on izdržava post i šta mu najteže pada.

 

Kaže da mu je na početku, dok bi se probudio, najveći problem bia žeđ, a tokom dana glad koja se javi, međutim da to sve na kraju dana – tokom iftra – nadomjesti neko zadovoljstvo koje se osjeća.

 

– Što se mene lično tiče, osjećam se odlično i jako lijepo – rekao je.

@dado.dalmatinac stomak je gladan, ali duša puna 😊 #ramazan #ramadan #katolik #musliman #krščanstvo #islam ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

 

 

 

 

 

- Marketing -