Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Kanali za emitiranje: Poznata Instagramova funkcija uskoro dolazi na Facebook i Messenger

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meta je u februaru na Instagarmu pokrenula funkciju sličnu Telegramu pod nazivom Kanali za emitiranje – koja je uvela funkciju jednosmjernog slanja poruka, omogućivši kreatorima da kontaktiraju svoje pratitelje bez potrebe za objavljivanjem na svojoj glavnoj stranici. Tvrtka sada proširuje dostupnost kanala za emitiranje i također ih donosi na Facebook i Messenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreatori i javne osobe s Facebook stranicama sada će moći zajednici slati poruke, uključujući fotografije, video i glasovne bilješke, piše Engadget.

Riječ je i dalje o jednosmjernom alatu za razmjenu poruka, što znači da samo administratori stranice mogu slati poruke na kanalu, dok sudionici mogu reagirati na njih i glasati u anketama.

Administratori mogu pokrenuti kanal izravno sa svoje stranice, a Facebook će svojim pratiteljima poslati jednokratnu obavijest da se pridruže nakon što pošalju prvu poruku. Na temelju snimaka ekrana koje je podijelio šef Mete Mark Zuckerberg, emitirani kanali pojavit će se u chatovima korisnika u Messengeru pod karticom prikladno označenom kao “Kanali”.

Sudionici će dobiti obavijest svaki put kada vlasnik stranice pošalje ažuriranje, ali mogu utišati kanal bilo kada. Vjerovatno oni koji su odlučili ne sudjelovati prvi put još uvijek mogu pristupiti kanalu s profila stranice kao što to mogu ljudi na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meta kaže da svaki administrator stranice na kojoj je značajka sada dostupna može pokrenuti kanal ako želi. Funkcija još uvijek nije dostupna baš svugdje, što znači da oni koji je još nisu dobili samo moraju malo pričekati.

(Tportal)

- Marketing -