Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Kakva crna lista: Predstavnici Vlade ZDK i UNDP-a razgovarali o saradnji na projektima energetske efikasnosti i dekarbonizacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić razgovarao je jučer u svom kabinetu s delegacijom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) koju je predvodila Jana Koperniech, regionalni tehnički savjetnik UNDP-a u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarano je o modalitetima saradnje i učešća Zeničko-dobojskog kantona u projektima energetske efikasnosti i dekarbonizacije, s fokusom na podršku UNDP-a kroz projekte koje finansira Zeleni klimatski fond, a koji podrazumijevaju utopljavanje javnih objekata i zamjenu energenata prelaskom na ekološki prihvaljive energente.

Iskazana je obostrana želja za saradnjom, a Vlada ZDK-a se obavezala da će ubrzo dostavili listu potencijalnih projekata te inicirati novi zajednički sastanak predstavnika Vlade i UNDP-a, kao i predstavnika Fonda za zaštitu okoliša FBiH, preko kojeg su ranije realizovani slični projekti.

Istaknuto je da Zeničko-dobojski kanton i UNDP imaju dobru saradnju koja je započeta nakon poplava 2014. godine, kroz više realizovanih projekata obnove infrastrukture i drugih projekata.

- Marketing -