Kako pri kupovini polovnog automobila otkriti je li bio razbijen ili lakiran: Ova dva jednostavna alata pomažu

Kada se zaputite u potragu za savršenim polovnim automobilom, svaki detalj je važan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od provjere ispravnosti motora do detaljne analize karoserije i interijera, svaki korak je ključan za izbjegavanje potencijalnih budućih problema. Međutim, jedno od najvećih iznenađenja koje možete doživjeti jest otkriće da je automobil koji ste namjeravali kupiti ranije pretrpio ozbiljne štete.

Nije tajna da prodavači ponekad pribjegavaju raznim trikovima kako bi sakrili tragove prethodnih oštećenja. Da biste se osigurali i spriječili neugodna iznenađenja, postoji nekoliko trikova:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Proučite automobil iz svakog ugla: Promjene u nijansama boje mogu otkriti prethodne popravke ili zamjene dijelova.

– Detaljno pregledajte rubove: Vrata, prtljažnik, i poklopac motora mogu kriti tragove korištenja boje i lakiranja.

– Inspekcija na dobro osvijetljenom mjestu: Sunčeva svjetlost je vaš saveznik u otkrivanju nedostataka na boji i karoseriji.

Ipak, čak i uz ove metode, teško je precizno procijeniti debljinu boje, što je ključno za otkrivanje skrivenih popravaka. Tu na scenu stupaju specijalizirani uređaji.

Mjerač debljine boje, iako malen, igra veliku ulogu u procjeni prethodnih šteta na vozilu. Ovaj uređaj može precizno odrediti debljinu boje u mikronima, omogućujući vam da vidite jesu li na automobilu izvođeni veći popravci. Tipično, neobnovljeni automobil ima debljinu boje između 100 i 200 µm, dok oni s poviješću popravaka mogu imati znatno veću debljinu.

Za one koji preferiraju jednostavnost, magnetske olovke također nude brz način za identifikaciju područja s potencijalnim popravcima, ovisno o materijalu ispod boje. Ovi jednostavni alati mogu se povoljno nabaviti na Amazonu i sličnim internet trgovinama, ili specijaliziranim trgovinama.

Dakle, s pravim alatima i znanjem, možete se osigurati protiv kupovine automobila s skrivenim nedostacima lima i laka.

Mjerač debljine boje i magnetska olovka tako mogu biti dva esencijalna alata koja vam mogu pomoći u pregovaranju i osigurati da vaša sljedeća kupovina bude sigurna i zadovoljavajuća. Ne dozvolite da vas prošlost automobila iznenadi…

NAJNOVIJE