Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Kakanj: Krađa na površinskom kopu, dvojac koji je pokušao ukrasti bicikla iz stubišta ekspresno uhapšen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je protekle noći imala pune ruke posla. Naime, na površinskom kopu “Vrtlište” Rudnika mrkog uglja Kakanj, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” određene količine mesinganih dijelova sa razvodnih kutija naponskog kabla. Kriminalistički istražitelji Policijske stanice Kakanj su započeli rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, a o svemu su upoznali dežurnog kantonalnog tužioca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u periodu od 1. do 3. aprila 2023. godine, u ulici 27. juli, nepoznati počinitelj je izvršio krivično djelo “Krađa” kosilice na benzinski pogon, koja se nalazila ispred pomoćnog objekta vlasništvo R.A. iz Kaknja. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su izvršili uviđaj, a dežurnog tužioca upoznali sa situacijom.

U Gornjoj Papratnici, lice S.H. iz Kaknja izvršilo je krivično djelo “Teška krađa” peći za centralno grijanje iz kuće vlasništvo S.H. iz Kaknja. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su izvršili uviđaj, a o ovom krivičnom djelu su obavijestili dežurnog kantonalnog tužioca.

Nažalost, krađe nisu prestale ni u kućama ljudi. Dana 03.04.2023.godine, u 15,50 sati, u mjestu Gornja Papratnica, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo S.A. iz Visokog. Tom prilikom je otuđeno pet radijatora, bakarne cijevi i jedna tuš baterija. Policijska stanica Kakanj je obavila uviđaj, a dežurnog kantonalnog tužioca upoznala sa slučajem. Nadamo se da će počinitelji ovih krivičnih djela biti otkriveni i privedeni pravdi.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušaj krađe bicikla

Dvojica mladića iz Kaknja, S.Dž. (1996.) i K.A. (1990.), pokušali su u ranim jutarnjim satima, tačnije u 01:20 sati, ukrasti bicikl iz stubišta zgrade u ulici Alije Izetbegovića. Međutim, policija je brzo intervenisala i spriječila dalju krađu. Osumnjičeni su lišeni slobode te je pokrenuta kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Ovo nije prvi put da se u Kaknju događaju slični incidenti krađe, koja su postala sve učestalija u posljednje vrijeme. Policija poziva građane da budu oprezniji i da, ako primijete bilo kakvu sumnjivu aktivnost, odmah pozovu policiju kako bi se spriječile ovakve vrste kriminalnih djela.

U Kantonu Sarajevo, kao i u ostatku Bosne i Hercegovine, problem krađa i drugih vrsta kriminalnih djela je i dalje prisutan. Stoga, policija apeluje na građane da se uključe u prevenciju ovakvih situacija i da ne okreću glavu od problema koji ih okružuju.

(K.P. / Kakanj-X)

- Marketing -