― Marketing ―

Kakanjska policija u borbi protiv droge: Za pet minuta uhapšena dvojica sa ‘Speedom’, Visočanin u Doboju zatečen sa Ecstasy

- Marketing -

Dva muškaraca su uhapšena u ulici Željeznička u Kaknju, zbog sumnje da su posjedovali opojnu drogu “Speed”.

Prema izvještaju policije, prvo lice koje je pregledano je 42-godišnji P.E., a kod njega je pronađeno pakovanje sa praškastom materijom koja asocira na spomenutu drogu. Odmah nakon pregleda, osumnjičeni je lišen slobode i upućen na kriminalističku obradu, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Nakon samo 5 minuta, u istoj ulici, uhapšen je i drugi muškarac, P.H. rođen 1986. godine, zbog istog prekršaja. Kako se navodi u policijskom izvještaju, i kod ovog lica pronađeno je pakovanje sa praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode i upućen na kriminalističku obradu, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

- Marketing -

Također, istog dana u mjestu Doboj, priveden je i 25-godišnji K.B. iz Visokog, zbog posjedovanja opojne droge “Ecstasy”. Kod ovog lica, pronađena je jedna tableta koja asocira na spomenutu drogu. K.B. je odmah lišen slobode i upućen na kriminalističku obradu, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sve tri osobe će biti procesuirane u skladu sa zakonom, a policija  će nastaviti sa svojim radom u cilju borbe protiv trgovine i posjedovanja opojnih droga.

 

(K.P. / Kakanj-X)

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...