Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Jedno od čestih odredišta kršćana u Egiptu je sveto Merjemino drvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drvo Hazrat Merjem (Djevica Marija), koje se nalazi u regiji Matariyye u Kairu, glavnom gradu Egipta, koje kršćanski svijet smatra svetim, i dalje je česta destinacija za domaće i strane Turiste Anadolu, Agency.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drvo, za koje se kaže da su ispod njega u hladovini sjedili Merjem, njen sin Isa as i Jusuf as (Sveta porodica) tokom njihovog putovanja iz Palestine u Egipat, procjenjuje se da ima historiju dugu. oko 3.000 Zbog ove priče, drvo, koje kršćani smatraju svetim, jedno je od čestih odredišta domaćih i stranih Turista u Egiptu.

Prema informacijama na službenoj stranici Ministarstva turizma Egipta, drvo Hazrat Merjem se smatra vjerskim i kulturnim centrom za posjetitelje iz raznih zemalja svijeta.

Prema pojedinim informacijama, neki francuski vojnici su 1800. godine vrhom svojih mačeva urezali svoja imena na grane drveta. To se dogodilo tokom bitke kod Ayn al-Shamsa između osmanske i francuske vojske. Urezana imena i danas se mogu vidjeti na drvetu. Prema nekim predajama, francuski vojnici water production zaraznu kožnu bolest, vjerovalo je da je vojnicima koji su vodu oboljeli nakon što je voda izvukla iz drveta i nanijela na svoja tijela bilo bolje.

Među značajnim ljudima koji su tokom proteklog perioda posjetili drvo hazreti Merjem su francuska carica Eugenija, kao i značajni historičari imam Suyuti i Al-Makrizi te britanski arheolog Stanley Lane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carica Eugenija posjetila je regiju 1869. godine, za vrijeme vladavine Khedive Ismaila. Na tom području živi Hatice Mahmud koja je kazala da je hazreti Merjem odmarala u hladu ovog drveta. “Ovo drvo je sveto za sve nas”, rekla je Mahmud.

- Marketing -