Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Je li ovo najbolji trik protiv stvaranja kondenzacije na prozorima auta? Jedna tipka trebala bi riješiti problem

Ako vam se u posljednje vrijeme prozori i vjetrobransko staklo automobila zamagljuju zbog kondenzacije, niste jedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladno vrijeme uzrokuje ovo mnogo više nego inače, ali srećom postoje načini na koje to možete zaustaviti, piše The Mirror.

Kondenzacija nastaje kada topli zrak u vašem automobilu dođe u kontakt s hladnom površinom, što je u ovom slučaju prozor ili vjetrobransko staklo, uzrokujući kondenzaciju vlage u zraku.

U vozilu to može izgledati kao magla iz vozačeve perspektive, i treba je raščistiti prije vožnje.

Iz Toyota UK Magazina rekli su da je “najučinkovitiji” način za uklanjanje vlage iz zraka korištenje klimatizacijskog sistema automobila. “Taj sistem izvlači zrak iz kabine kroz isparivač, što uzrokuje kontroliranu kondenzaciju vlage u zraku i istjecanje iz vozila”, istaknuli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovno čistite stakla na vozilu

“Ako se zrak u kabini ne osvježava redovito, tada će se nakupljati kondenzacija, jer zrak bogat vlagom neće biti uklonjen. Međutim, to možete promijeniti promjenom značajke recirkulacije s unutarnjeg na svježi zrak”, istaknuli su.

Alternativno, možete imati funkciju odmagljivanja unutar automobila, koja je dizajnirana da brzo očisti vjetrobransko staklo od kondenzacije ispuhivanjem zraka preko površine.

Jedan od najboljih načina da spriječite stvaranje kondenzacije unutar vašeg automobila je da jednostavno održavate “unutrašnjost prozora, posebno vjetrobransko staklo, što je moguće čistijima”. To će “smanjiti vjerovatnost stvaranja kondenzacije i osigurati da sve što se stvori bude učinkovito osušeno odmagljivačima”.

Također, možete kupiti odvlaživač zraka za automobil, malu vrećicu sa silikonskim kuglicama koju možete staviti na kontrolnu ploču da upije vlagu iz vašeg automobila, što će spriječiti stvaranje kondenzacije.