Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Jasmin Emrić o jednom izvještaju: Ukinuto pravo na upotrebu službenih vozila od 0 do 24 sata u…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatran i usvojen Izvještaj o provedenoj reviziji učinka na temu: “Upravljanje voznim parkom u institucijama Bosne i Hercegovine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Revizija je ovim Izvještajem pokazala da institucije Bosne i Hercegovine voznim parkom ne upravljaju na efikasan i ekonomičan način, prenosi NAP.

Ovom revizijom je konstatirano da Vijeće ministara BiH i Ministarstvo finansija i trezora ne raspolažu podacima o ukupnom broju i vrstama vozila za institucije Bosne i Hercegovine, niti postoji jednostavan način dobivanja tih podataka.

Dakle, ne postoje podaci o ukupnom broju i vrstama vozila u institucijama Bosne i Hercegovine, što je nedopustivo i poražavajuće.

Revizija je analizom modula stalnih sredstava utvrdila da je ukupan broj svih vrsta vozila u institucijama Bosne i Hercegovine, s 31. 12. 2022. godine, oko 4.100, te da se za tekuće izdatke tog voznog parka godišnje potroši 15 miliona KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasmin Emrić, zastupnik Narodnog europskog saveza Bosne i Hercegovine, komentirajući izvještaj predložio je zaključak koji je usvojen, a kojim se ukida pravo korištenja službenih vozila od 0 do 24 sata za sve zastupnike Predstavničkog doma bez obzira na funkciju koju obavljaju u tom Domu, kao i za sekretare i rukovodeće službenike koje imenuje Predstavnički dom.

  • Dobar primjer da mi pokažemo spremnost da uređujemo ovo neuredno stanje korištenja službenih vozila i najbolje, najlogičnije je da pokažemo primjer da to Predstavnički dom počne čistiti i uređivati od ove sjednice – zaključio je Emrić. 
- Marketing -