Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ja sam stručnjak za automobile – evo mojih najboljih savjeta kako izbjeći da vas mehaničar prevari i uštedite novac

Stručnjak za automobile otkrio je svoje najbolje savjete kako izbjeći da vas mehaničar prevari i kaže da bi vam to moglo uštedjeti mnogo novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josh Regis je rekao da će neki beskrupulozni mehaničari često pokušati da vam naplate popravke koje vašem automobilu zapravo nisu potrebne.

U nedavnom videu, Regis je rekao da vozači uvijek trebaju tražiti dokaz o bilo kakvom problemu kako bi izbjegli naplatu nepotrebne popravke.

On nastavlja: „Sljedeći je dobivanje procjene i korištenje te lične procjene kako biste mogli sami istražiti i uporediti.

“Broj tri traži stare dijelove i pita ih gdje su ugradili nove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I uvijek nazovite prijatelja i pitajte ih za savjet – i nemojte se bojati napustiti garažu ako stvari ne izgledaju u redu.”

Video je postavio @kingregis_ na TikTok – i imao je preko 10.000 pregleda.

Većina komentatora je bila oduševljena savjetima postera.

Jedan je rekao: “Nisam imao pojma da čak možeš tražiti dokaz.”

Drugi je rekao: “Hvala, upravo sam dobio dvije gume, i rekli su da bih vjerovatno trebao promijeniti sve četiri, ali sam drugu promijenio prije dvije sedmice.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća osoba je istakla: “Označite svoje gume kada je vrijeme za rotaciju i provjerite datume na gumama kada kupujete nove.”

Poster je komentirao: “Odličan savjet.”

Ovo dolazi nakon što je stručni mehaničar otkrio najčešće prievare popravke koje bi vas mogle koštati stotine maraka.

Osim toga, stručni mehaničar  podijelio je tri najveće prevare na popravci automobila – a svjestan toga moglo bi vam uštedjeti mnogo novca.