― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Izvršena primopredaja specijalizovanog vozila za prevoz službenih pasa za potrebe policije u ZDK

- Marketing -

Na platou ispred sjedišta Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u petak je upriličena primopredaja specijalizovanog vozila za prevoz službenih pasa.

Realizacija ove aktivnosti je omogućena nakon što je potpisan Protokol o implementaciji projektnih aktivnosti između Misije OSCE-a u BiH i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Navedeni protokol podrazumijeva razvoj kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, sigurnosne saradnje i provođenja zakona, kroz podršku Misije OSCE-a u BiH u ublažavanju bezbjedonosnih i sigurnosnih rizika vezanih za ilegalno posjedovanje, zloupotrebu i trgovinu malim i lakim naoružanjem kao i municijom (SALW).

- Marketing -

Također omogućava nadogradnju infrastrukture za skladištenje lakog i malog naoružanja i municije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u skladu sa najboljom praksom OSCE-a te isporuku specijalizovanog vozila za prevoz službenih pasa, obućenih za otkrivanje oružja, municije i eksplozivnih sredstava (K-9).

Na ceremoniji primopredaje vozila policijskim službenicima Specijalne policijske jedinice, policijski komesar Rusmir Šišić je istakao da će korištenje doniranog specijalnog vozila, koje je opremljeno i uređajima za ventilaciju i klimatizaciju prostora vozila doprinijeti većoj sigurnosti i boljim uslovima prevoza i izvršenja zadataka Specijalne policijske jedinice prilikom angažovanja vodiča sa službenim psima.

- Marketing -