― Marketing ―

Iranski predsjednik ide u posjet Saudijskoj Arabiji

- Marketing -

Iranski predsjednik će naredne sedmice otputovati u posjetu Saudijskoj Arabiji.

Ebrahim Raisi učestvovat će na summitu Organizacije islamske suradnje, objavila je iranska internetska stranica Etemad.

OIC je organizacija od 57 država članica koja sebe naziva “kolektivnim glasom muslimanskog svijeta”.

- Marketing -

Prošle godine Iran i Arabija ponovno uspostavili odnose
Tokom prošle godine Iran i Saudijska Arabija ponovno su uspostavljali odnose nakon godina neprijateljstva koje je ugrozilo regionalnu stabilnost u Zaljevu, kao i u Jemenu, Siriji i Libanonu.

Saudijska Arabija prekinula je odnose s Iranom 2016., nakon što su protestanti napali njezino veleposlanstvo u Teheranu u znak odmazde za pogubljenje istaknutog šijitskog svećenika u Saudijskoj Arabiji.

Kraljevstvo je također okrivilo Iran za napade projektilima i bespilotnim letjelicama na njegova naftna postrojenja 2019., kao i za napade na tankere u vodama Zaljeva – optužbe koje je Iran negirao.

Kina posredovala u dogovoru

Ali u junu je Iran službeno ponovno otvorio svoje veleposlanstvo u Saudijskoj Arabiji nakon što je Kina posredovala u dogovoru o obnovi diplomatskih odnosa i dogovoru o politici nemiješanja u unutarnje poslove svake nacije.

Ministri vanjskih poslova obiju zemalja sastali su se u kolovozu, a iranski ministar Hossein Amirabdollahian rekao je da napreduju u popravljanju odnosa.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Planiranje je ključ svega: Majka troje djece otkrila kako je mjesečne troškove s 1.200 smanjila na samo 440 eura

 U aktualnim poskupljenjima dobrome dijelu ljudi važan je svaki euro, kojega nije lako zaraditi ni uštedjeti. Majka troje djece iz Njemačke promijenila je život nakon...