― Marketing ―

Sa paketom od banana napravio pravo malo bogatstvo

Enver Sarajlić je uspješni privrednik koji se bavi uspješno starim zanatom. Naime, on već preo 20 godina proizvodi, prije svega, džezve za kafu, a...

IAKO JE SREDINA LJETA: Nijemci u strahu od nestašice plina kupuju električne grijalice i peći na drva

- Marketing -

Nijemci u strahu od nestašica plina na jesen i zimu pojačano kupuju električne grijalice iako uredi za zaštitu potrošača upozoravaju na neekonomičnost ovakve vrste grijanja.

“Bilježimo natprosječno veliku potražnju za grijalicama”, saopćio je lanac trgovina električnih proizvoda Media Markt/Saturn.

Lanac trgovina građevinskog materijala Hornbach zabilježio je 100 posto veću potražnju nego u istom razdoblju prošle godine. “Potražnja je naglo porasla posljednje tri sedmice”,  kaže Florian Preuss iz lanca Hornbach.

- Marketing -

Istovremeno, kako javlja internetska stranica za usporedbu cijena Idealo, osim ogromnog porasta potražnje za električnim grijalicama skočila je i potražnja za drugim alternativama plinu poput peći na drva i ugljena.

Kako javlja agencija dpa, građani Njemačke sve više strahuju da bi Rusija u potpunosti mogla prekinuti dovod plina u Njemačku. Građani koji žive u stanovima koji pripadaju nekoj od stambenih kompanija poput Vonovije strahuju i od najavljenog sniženja noćne temperature u stanovima ove kompanije, prenosi Hina.

Stručnjaci procjenjuju da bi prava navala na električne grijalice mogla uslijediti najesen kada se građani vrate s ljetnih odmora.

- Marketing -