― Marketing ―

IAKO JE SREDINA LJETA: Nijemci u strahu od nestašice plina kupuju električne grijalice i peći na drva

- Marketing -

Nijemci u strahu od nestašica plina na jesen i zimu pojačano kupuju električne grijalice iako uredi za zaštitu potrošača upozoravaju na neekonomičnost ovakve vrste grijanja.

“Bilježimo natprosječno veliku potražnju za grijalicama”, saopćio je lanac trgovina električnih proizvoda Media Markt/Saturn.

Lanac trgovina građevinskog materijala Hornbach zabilježio je 100 posto veću potražnju nego u istom razdoblju prošle godine. “Potražnja je naglo porasla posljednje tri sedmice”,  kaže Florian Preuss iz lanca Hornbach.

- Marketing -

Istovremeno, kako javlja internetska stranica za usporedbu cijena Idealo, osim ogromnog porasta potražnje za električnim grijalicama skočila je i potražnja za drugim alternativama plinu poput peći na drva i ugljena.

Kako javlja agencija dpa, građani Njemačke sve više strahuju da bi Rusija u potpunosti mogla prekinuti dovod plina u Njemačku. Građani koji žive u stanovima koji pripadaju nekoj od stambenih kompanija poput Vonovije strahuju i od najavljenog sniženja noćne temperature u stanovima ove kompanije, prenosi Hina.

Stručnjaci procjenjuju da bi prava navala na električne grijalice mogla uslijediti najesen kada se građani vrate s ljetnih odmora.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...