Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Hrvatski Robin Hood: Uhapšen nakon serije pljački bogatih Zagrepčana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili su Mostarca Slobodana Čabrila, odranije poznatog i policiji i pravosuđu Republike Hrvatske po serijskim pljačkama elite u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodeći inicijale uhapšenog, u MUP-u HNK-a su kazali da je osumnjičeni priveden u nedjelju na Vihovićima u Mostaru i to nakon što je pokušao pobjeći policijskoj kontroli.

– Patrola policije je u mjestu Vihovići uočila i pokušala zaustaviti vozilo Golf VII, koje se, ne obazirući se na upozorenja policije, nastavilo kretati. Pripadnici policije su sustigli vozilo iz kojeg istrčava lice i od sebe odbacuje dvije pvc-vreće. Utvrđeno je da se radi o S. Č. koji je izjavio da se u vrećama nalaze automatska puška i municija, saopćeno je iz policije.

Čabrilo je, kako smo saznali, prilikom bijega pao u grm kupine, te je zadobio povrede glave i ruku u vidu ogrebotina. Prilikom pretresa kod njega je pronađena i lažna lična karta koja je izdata u Hrvatskoj, a za koju je osumnjičeni priznao da je platio 300 KM. O daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete odlučit će Tužilaštvo HNK-a. Inače, Čabrilo je zbog pljačke kuća poznatih i imućnih Zagrepčana osuđen na dvije godine zatvora. Hapšen je i zbog posjedovanja narkotika, pljačke skupocjenih satova…