Hasan Dudić očajan što je ostao bez nacionalne penzije: 52 godine su me šikanirali na estradi, potcijenjen sam, nanijeta mi je bol!

Pjevač Hasan Dudić nerijetko ističe koliko je razočaran što njegov rad nije vrednovan i jer je odbijen za nacionalnu penziju na koju pravo imaju priznati stručnjaci iz raznih oblasti, kao i umjetnici koji su dali doprinos kulturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je objasnio, život ga nije mazio, a put do zvijezda je bio trnovit. Iako danas važi za veliku pjevačku zvijezdu, on je više puta istakao da živi na rubu siromaštva.

Hasan je u “Novom jutru” kod Jovane Jeremić govorio o tome koliko ga je povrijedilo to što nije dobio nacionalnu penziju, a prisjetio se i pojedinih hitova čiji je on tvorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Napisao sam preko 1000 pjesama. Pisao sam za Sinana, Šabana, Anu Bekutu, Ljubu Aličića… Ma mnogima. Napisao sam Bekuti ”Rano moja, rano ljuta. Dokazao sam se, dobio sam nagradu za životno djelo i istaknuti sam umjetnik. Ja sam jedini bio tog žanra koji nisam dobio. Nisu mi odgovorili što nisam dobio. Meni su ljudi javili da je izašao konkurs i da imam sve uslove. Ne mogu opet da skupljam dokumentaciju… Nanijeta mi je bol. Ja bih volio da moje pismo pročita moj predsjednik kog ja volim iskreno. Zahvalan sam i zbog mog Šabana – rekao je Hasan i dodao:

  • Povrijeđen sam, ne znam ni kolika je ta penzija… Svi su dobili, mene su šikanirali. 52 godine sam ja na estradi. Ja sam potcijenjen, ako ne mogu sebe da zaštitim, kako ću drugog?! Ja bih samo zamolio da se moje pismo pročita, ovo šikaniranje nije u redu. Ne dam se. Nisam došao da kukam…

 

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE