Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

GMC autobus iz 1965. pretvoren u luksuzni retro kamper

GMC New Look autobus iz 1965. Zanimljivo je da ne govorimo o običnoj kopiji modela, već o modificiranom – prije nekog vremena putnički autobus pretvoren je u prvoklasni kamper. Ovo vozilo bilo na raspolaganju vojnoj bazi, ali mu je otkazao motor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekog vremena autobus je pao u ruke entuzijaste koji se obvezao se ne samo popraviti ga, već ga pretvoriti u pravi kamper. Za realizaciju ove ideje trebalo mu je 11 godina.

 Trenutno je ovo jedinstveno vozilo opremljeno potpuno novom kuhinjom, spavaćom sobom i kupatilom s tušem. Tu je i prostor za sjedenje sa šankom. Gotovo sav namještaj unutra izrađen je od drveta. Ugrađeni usisavač, dva TV-a, klima uređaj i vrhunski audio sistemi dizajnirani su kako bi putovanje i život u kamperu bili udobni.

Što se tiče tehnologije, 2005. godine originalni motor zamijenjen je 8,9-litrenim Cummins dizelskim motorom. Osim toga, vozilo je dobilo novi mjenjač – Allison šestostepenski automatski.

Također u procesu finalizacije na autobusu je zamijenjena sva elektroinstalacija i ugrađen je tempomat. Kamper je dobio tendu na uvlačenje i nekoliko solarnih panela na krovu. Od izgradnje kampera uspio je voziti do sada 80.000 km.