― Marketing ―

FIBA saopštila domaćine i grupe za pretkvalifikacije za Olimpijske igre: BiH smještena u četvrti jakosni šešir

- Marketing -

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je domaćine pretkvalifikacija za Olimpijske igre, kao i jakosne grupe u žrijebu, saopšteno je iz KS BiH.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine svrstana je u četvrti jakosni šešir i bit će smještena u grupu A ili B sa ekipama iz prvog, petog i osmog “šešira”. Naš nacionalni tim igrat će na turniru koji se održava u Poljskoj i Estoniji. Završnica je u poljskom gradu Gliwice od 12. do 20. augusta.

- Marketing -

Potencijalni protivnici našim Zmajevima u olimpijskim pretkvalifikacijama su Češka Republika, Poljska (prva jakosna grupa), Mađarska, Estonija (peta), Sjeverna Makedonija i Portugal (osma jakosna grupa).

Žrijeb je na rasporedu 1. maja.

Što se tiče Evrope, jedan pretkvalifikacijski turnir bit će održan u Turskoj u Istanbulu, a drugi u Poljskoj u Gliwice i Estoniji u Talinu. Na oba turnira reprezentacije će biti podijeljene u dvije grupe po četiri tima. Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe igrat će turnirsko polufinale, a najbolji iz tih mečeva finale. U kvalifikacije za OIimpijske igre plasirat će se samo pobjednici turnira. (Reprezentacija.ba)

- Marketing -