― Marketing ―

Zbog opsesivnog doniranja sperme: Sudski postupak protiv oca 550 djece

- Marketing -

Nizozemac Jonathan Jacob Meijer iz Haaga optužen je da je doveo u zabludu stotine žena kojima je donirana njegova sperma te da je postao otac više od 500 djece širom Evrope.

Vlasti su tog 41-godišnjeg muzičara još 2017. stavile na crnu listu jer je pomoću njegove sperme začeto više od 100 beba u 10 klinika. No to ga nije zaustavilo te je nastavio donirati spermu u Danskoj i Ukrajini putem web-stranica.

Udruženje Donor Child Foundation podiglo je tužbu protiv njega kako bi ga spriječili da donira još više sperme.

- Marketing -

Tužbu Fondacije Donor Child također je pokrenula Nizozemkinja, koja se samo spominje kao Eva. Bilo joj je muka u stomaku kada je otkrila u kojoj mjeri je Meijer donirao svoju spermu. ”Da sam znala da je već imao više od 100 djece, nikada ne bih izabrala njega”, rekla je.

„Mnoge majke su mu govorile da treba da prestane, ali ništa ne pomaže. Dakle, odlazak na sud je jedina opcija koju imam da zaštitim svoje dijete”, dodala je.

Eva i Fondacija se nadaju da će spriječiti Meijera da postane otac više djece donatora, kao i da će utvrditi stvarni broj klinika preko kojih je obezbijedio spermu roditeljima koji se nadaju djeci.

Ona dalje želi da se uništi bilo koja njegova sperma koja bi mogla ostati u skladištu, pod uslovom da to nije zatražila jedna od žena s kojima je već imao dijete.

Ako su brojke tačne, Meijer je po broju potomaka pretekao Clivea Jonesa, umirovljenog britanskog učitelja matematike koji je tvrdio da je najplodniji svjetski donor sperme nakon što je dobio gotovo 130 djece, piše Metro, prenosi Tuzlanski.ba.

- Marketing -

BONUS VIDEO