Fadil Novalić demantirao Envera Kazaza: Uporedio Nikšićevu Vladu FBiH i svoju i evo šta je poručio…

Nakon što je politički analitičar Enver Kazaz kazao da građani vape za formiranjem nove Vlade Federacije BiH i da je “Novalićeva vlada ušla u drugi tehnički mandat”, oglasio se i sam premijer FBiH Fadil Novalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podcrtao je činjenicu da po našim zakonima ne postoji tehnički mandat.

Gotovo identično je američki ambasador na dan usvajanja zakona o državnoj imovini u RS-u zamagljivao javnost skretanjem pažnje na tzv. “Nepostojeću Vladu FBiH” i potrebu da se “očajno” stanje u FBiH (u RS-u stanje, valjda, uopšte nije očajno) što prije pođe rješavati izborom nove vlade. Sada gotovo na isti način Kazaz na dan proslave dana RS 9. januara u Lukavici izbacuje gotovo identičnu tezu kako bi se abolirao Dodik od antiustavnog i antidejtonskog djelovanja jer je postao partner za formiranje vlasti sa osmorkom/šestorkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da profesora Kazaza treba podsjetiti da se stanje u društvu prikazuje svuda na svijetu prihvaćenim parametrima, a oni pokazuju sljedeće:

U “Novalićevoj tehničkoj eri” rast bruto društvenog proizvoda (BDP-a) je bio 11 milijardi, u Nikšićevoj 1.4 milijardi.

u “Novalićevoj eri” je povećan broj zaposlenih za 64.000, u Nikšićevoj 7.000.

u “Novalićevoj eri” rast godišnjeg izvoza je bio 6,3 milijarde, u Nikšićevoj 1 milijarda.

u “Novalićevoj eri” prosječna plata je narasla 290,00 KM, a u Nikšićevoj 20,00KM

u “Novalićevoj eri” penzije su porasle 110,00 KM i bile su redovne, u Nikšićevoj 26,00 KM i uvijek su kasnile

u “Novalićevoj eri” porezni prihodi sa kojima se rješavaju socijalni problemi društva i potiče rast ekonomije povećani su za 3 milijarde i 800 miliona a u Nikšićevoj eri su pali 270 miliona.

Postavlja se pitanje je li prof. Kazaz uopšte kvalificiran da ocjenjuje rad Vlade ako ne koristi podatke i činjenice, čije je uvažavanje minimalni uvjet iznošenja ocjene za jednog profesora. Možda mu je lakše da ne troši vrijeme iznoseći proizvoljne i neistinite kvalifikacije. Očigledno je došlo vrijeme da prof. Kazaz uradi jednu “trezvenu” analizu –  poručio je na društvenim mrežama Novalić.

.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE