Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Efendić odgovorio Mijatoviću: Ponovo nešto prijeti, ovaj dopredsjednik HDZ-ove i ‘Trojkine’ Vlade Federacije stalno poziva javnost da Dodiku ništa ne odgovara…”

Ministar poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović gostujući sinoć je gostujući na televiziji najavio je da će načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predsjednik Stranke za BiH biti “pometen” na lokalnim izborima. Stigao mu je i odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Efendić neka bude načelnik Novog Grada do lokalnih izbora kada ćemo ga pomesti iz Novog Grada. To će biti prioritet, idemo sada jako. Dosta je više Efendića i sličnih. Drži mi lekcije čovjek koji je osuđen za ubistvo iz nehata. Kune se u BiH, a govori: “Šta će nam Mijatović iz RS-a”, rekao je Mijatović.

Mijatović je naveo kako je ovo jedan od prioriteta jer je Efendić bio, kako kaže, nekorektan prema “Trojci”.

Predsjednik SBiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić reagovao je brzo putem svog Facebook profila.

“Vojin Mijatović je prije nekoliko godina svome tada stranačkom kolegi Hakiji Mehonjiću rekao da će doći u Srebrenicu da ga zakolje. Na svom zadnjem gostovanju kod Senada prije večerašnjeg govorio je kako se “pune šanžeri” i ide žestok odgovor. Večeras ponovo nešto prijeti. U isto vrijeme ovaj dopredsjednik HDZ-ove i “Trojkine” Vlade Federacije BiH stalno poziva javnost u Federaciji BiH da Dodiku ništa ne odgovara, da ga ignoriše, jer ga navodno svaki odgovor na njegove prijetnje o podjeli države “hrani”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok tako eutanizira osjetila javnosti Federacije BiH prema Dodikovim nasrtajima, u isto vrijeme beskrupulozno nasrće na Efendića i sve one koji vide da je on agent Srbije i srbijanske politike u Bosni i Hercegovini. Uzalud će mu biti i jedno i drugo. To što je nametnut odlukom OHR-a za dopremijera Fedeacije BiH ne znači da građani Federacije ne znaju i ne vide o kome se radi. Imaju oni odavno i ime za takve…”, naveo je Efendić.