Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Dvije različite kategorije: Audi uvodi velike promjene u nazive svojih modela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi na redu je A4 koji postaje A5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon što je postalo očigledno kako će BMW mijenjati nomenklaturu u svojoj gami, nešto slično će se dogoditi i u Audiju.

I bit će još više zbunjujuće. Izvršni direktor kompanije Markus Duesmann je otkrio kako elektromobilnost kao trend utječe na mnoge segmente autoindustrije, pa tako i na sama imena modela.

Audi je dosad za svoje električne modele koristio oznaku e-tron, a u budućnosti će se to dodatno izmijeniti. Dobra je vijest da Audi zadržava poznati alfanumerički sustav označavanja modela, ali sada u izmijenjenom značenju.

Kako doznaje Auto Bild, radi se o dvije različite kategorije koje je Duesmann ovako objasnio: “Neparni brojevi bit će za modele s motorima s unutarnjim sagorijevanjem, a parni brojevi će označavati baterijska električna vozila.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi model koji će usvojiti ovu novost bit će novi A4, pa će u sljedećoj generaciji nositi oznaku A5. Model A6 će postati A7, dok će A4 i A6 biti električni modeli. Time je napuštena dosadašnja logika, gdje su modeli A5 i A7 bili vezani za pet-vratne coupe izvedbe limuzina.

Za pretpostaviti je da će se u istom ritmu nastaviti i kroz Q, odnosno SUV gamu, gdje bi se stvari mogle i dodatno zakomplicirati. Pritom valja imati na umu kako će Audi zadržati i naziv e-tron, koji kao sufiks u imenu egzistira duže od desetljeća, a počeo se komercijalizirati hibridnom inačicom modela A3.

Nije poznato kako će Audi u budućnosti distancirati karoserijske izvedbe. Duesmann je obećao naknadno to razjasniti, ali kaže: “Možete se veseliti mnogim budućim emocionalnim i visokoučinkovitim izvedbama.”

I na kraju spomenimo kako je jedan od najznačajnijih Audijevih noviteta za ovu godinu Audi Q6 e-tron, piše Index.hr.

- Marketing -