Dvije različite kategorije: Audi uvodi velike promjene u nazive svojih modela

Prvi na redu je A4 koji postaje A5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon što je postalo očigledno kako će BMW mijenjati nomenklaturu u svojoj gami, nešto slično će se dogoditi i u Audiju.

I bit će još više zbunjujuće. Izvršni direktor kompanije Markus Duesmann je otkrio kako elektromobilnost kao trend utječe na mnoge segmente autoindustrije, pa tako i na sama imena modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Audi je dosad za svoje električne modele koristio oznaku e-tron, a u budućnosti će se to dodatno izmijeniti. Dobra je vijest da Audi zadržava poznati alfanumerički sustav označavanja modela, ali sada u izmijenjenom značenju.

Kako doznaje Auto Bild, radi se o dvije različite kategorije koje je Duesmann ovako objasnio: “Neparni brojevi bit će za modele s motorima s unutarnjim sagorijevanjem, a parni brojevi će označavati baterijska električna vozila.”

Prvi model koji će usvojiti ovu novost bit će novi A4, pa će u sljedećoj generaciji nositi oznaku A5. Model A6 će postati A7, dok će A4 i A6 biti električni modeli. Time je napuštena dosadašnja logika, gdje su modeli A5 i A7 bili vezani za pet-vratne coupe izvedbe limuzina.

Za pretpostaviti je da će se u istom ritmu nastaviti i kroz Q, odnosno SUV gamu, gdje bi se stvari mogle i dodatno zakomplicirati. Pritom valja imati na umu kako će Audi zadržati i naziv e-tron, koji kao sufiks u imenu egzistira duže od desetljeća, a počeo se komercijalizirati hibridnom inačicom modela A3.

Nije poznato kako će Audi u budućnosti distancirati karoserijske izvedbe. Duesmann je obećao naknadno to razjasniti, ali kaže: “Možete se veseliti mnogim budućim emocionalnim i visokoučinkovitim izvedbama.”

I na kraju spomenimo kako je jedan od najznačajnijih Audijevih noviteta za ovu godinu Audi Q6 e-tron, piše Index.hr.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE