DODIK UHVAĆEN U LAŽI, PUTINA NIJE DOBRO RAZUMIO: Veća cijena gasa i u RS-u

“Cijena gasa prema domaćinstvima u RS-u, konkretno u Istočnom Sarajevu koji snabdijeva ‘Sarajevo gas’ iz Federacije BiH, nakon novog poskupljenja, biće duplo veća od one koju plaćaju građani Srbije”, tvrdi Aleksandra Pandurević, član GO SDS-a.

Ona kaže da nisu tačne tvrdnje da će povećanju cijena gasa biti izloženi samo građani Federacije BiH, a da stanovnici Republike Srpske to neće osjetiti.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

„Ja živim u Istočnom Sarajevu, međutim naš snadbijevač gasom je Sarajevo i svaki put kada Vlada FBiH poveća cijenu mi to plaćamo. Od našeg lokalnog preduzeća u Istočnom Sarajevu dobijemo obavještenje da je Vlada FBiH povećala cijenu gasa i da shodno tome i mi plaćamo veću cijenu gasa“, pojašnjava Pandurević.

Ona kaže da je više nego očigledno da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije govorio istinu kad je tvrdio da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio da za građane BiH neće biti poskupljenja gasa do kraja godine.

„Кada je nedavno boravio u Rusiji Dodik je rekao da mu je Putin to obećao, a vidimo da to baš i nije tako. Obzirom koliko je dugo trajao taj sastanak, kao i na to da je održan u sitne sate, oko ponoći, čini mi se da je tu prije bilo riječi o jednom hvatanju selfija, nego da se na tom petominutnom sastanku moglo govoriti o ozbiljnim temama“, smatra Pandurević.

Ona je izrazila zabrinutost da će zbog sve veće cijene gasa grijanje na ovaj energent zimus za mnoge postati nedostupno.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

(BN TV)

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Porodica Gadžun iz Kaknja organizira nove proteste: Sad imate priliku da nas podržite!

Sredinom novembra navršila se godina dana od smrti djevojčice...

Direktor FBI-ja zabrinut za nacionalnu sigurnost zbog TikToka

Direktor FBI Chris Wray izrazio je zabrinutost za nacionalnu...

Ammar Muderizović iz Novog Pazara prvi pilot u Evropi koji je i hafiz Kur'ana

Hfz. Ammar Muderizović, koji je završio novopazarsku Medresu Gazi...

Lavlji urlik najskuplji: Evo koliko tiktokeri zarađuju od giftova

I staro i mlado, i staro i mlado, svi,...