Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

DODIK UHVAĆEN U LAŽI, PUTINA NIJE DOBRO RAZUMIO: Veća cijena gasa i u RS-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cijena gasa prema domaćinstvima u RS-u, konkretno u Istočnom Sarajevu koji snabdijeva ‘Sarajevo gas’ iz Federacije BiH, nakon novog poskupljenja, biće duplo veća od one koju plaćaju građani Srbije”, tvrdi Aleksandra Pandurević, član GO SDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona kaže da nisu tačne tvrdnje da će povećanju cijena gasa biti izloženi samo građani Federacije BiH, a da stanovnici Republike Srpske to neće osjetiti.

„Ja živim u Istočnom Sarajevu, međutim naš snadbijevač gasom je Sarajevo i svaki put kada Vlada FBiH poveća cijenu mi to plaćamo. Od našeg lokalnog preduzeća u Istočnom Sarajevu dobijemo obavještenje da je Vlada FBiH povećala cijenu gasa i da shodno tome i mi plaćamo veću cijenu gasa“, pojašnjava Pandurević.

Ona kaže da je više nego očigledno da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije govorio istinu kad je tvrdio da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio da za građane BiH neće biti poskupljenja gasa do kraja godine.

„Кada je nedavno boravio u Rusiji Dodik je rekao da mu je Putin to obećao, a vidimo da to baš i nije tako. Obzirom koliko je dugo trajao taj sastanak, kao i na to da je održan u sitne sate, oko ponoći, čini mi se da je tu prije bilo riječi o jednom hvatanju selfija, nego da se na tom petominutnom sastanku moglo govoriti o ozbiljnim temama“, smatra Pandurević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je izrazila zabrinutost da će zbog sve veće cijene gasa grijanje na ovaj energent zimus za mnoge postati nedostupno.

 

(BN TV)

- Marketing -