Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Dječaka pojeo krokodil od tri metra: Otac se uspio izvući

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednogodišnjeg dječaka pojeo je krokodil uprkos pokušajima njegovog oca da se odbije od zvijeri od skoro 3,5 metra tokom užasnog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agresivni reptil je iskočio iz vode i zgrabio dječaka dok je njegov 45-godišnji otac Moherat vezivao njihov čamac na plaži na obali Bornea.

Hitna pomoć pozvana je 1. decembra nakon što su traumatizirani svjedoci gledali kako krokodil napada oca i sina u Lahad Datu – gradu na malezijskom dijelu ostrva.

Šef vatrogasne i spasilačke službe Sumosoa Rashid ispričao je kako su Moherata spasili građani nakon što je zadobio teške povrede glave i tijela koje se nalaze na liječenju u bolnici Lahad Datu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, poražavajuće, otac nije uspio spasiti svog bespomoćnog dječaka, a Rašid je dodao: „Uprkos svim naporima čovjeka, završio je s brojnim ranama od ugriza i nije mogao spriječiti da mu sina odvuče pod vodu.

Postoji nekoliko viralnih videa koji pokazuju kako je žrtvu (njegovo dijete) napao krokodil, a zatim zgrabio prije nego što je odvučen u obližnju rijeku.”

Mališan još nije pronađen nakon potrage i spašavanja, ali se pretpostavlja da je mrtav.

Napadi krokodila su i dalje rijetki i izolovani, ali prošlog mjeseca je krokodil dug oko 3 metra odgrizao glavu osmogodišnjem dječaku dok je bio na pecanju sa svojom porodicom u Kostariki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova prestravljena porodica mogla je samo bespomoćno gledati kako je Julio Otero Fernandez ubio životinja.

- Marketing -