Dječaka pojeo krokodil od tri metra: Otac se uspio izvući

Jednogodišnjeg dječaka pojeo je krokodil uprkos pokušajima njegovog oca da se odbije od zvijeri od skoro 3,5 metra tokom užasnog napada.

Agresivni reptil je iskočio iz vode i zgrabio dječaka dok je njegov 45-godišnji otac Moherat vezivao njihov čamac na plaži na obali Bornea.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Hitna pomoć pozvana je 1. decembra nakon što su traumatizirani svjedoci gledali kako krokodil napada oca i sina u Lahad Datu – gradu na malezijskom dijelu ostrva.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Šef vatrogasne i spasilačke službe Sumosoa Rashid ispričao je kako su Moherata spasili građani nakon što je zadobio teške povrede glave i tijela koje se nalaze na liječenju u bolnici Lahad Datu.

Ali, poražavajuće, otac nije uspio spasiti svog bespomoćnog dječaka, a Rašid je dodao: „Uprkos svim naporima čovjeka, završio je s brojnim ranama od ugriza i nije mogao spriječiti da mu sina odvuče pod vodu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Postoji nekoliko viralnih videa koji pokazuju kako je žrtvu (njegovo dijete) napao krokodil, a zatim zgrabio prije nego što je odvučen u obližnju rijeku.”

Mališan još nije pronađen nakon potrage i spašavanja, ali se pretpostavlja da je mrtav.

Napadi krokodila su i dalje rijetki i izolovani, ali prošlog mjeseca je krokodil dug oko 3 metra odgrizao glavu osmogodišnjem dječaku dok je bio na pecanju sa svojom porodicom u Kostariki.

Njegova prestravljena porodica mogla je samo bespomoćno gledati kako je Julio Otero Fernandez ubio životinja.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Konačno dobre vijesti: Gotovo je s rastom cijena polovnih vozila, pad je osjetan

Više od dvije godine trgovici polovnim automobilima trljali su...

U BiH nije dobila priliku: Bišćanka je među deset najljepših na svijetu

Zamislite da surfate internetom i onda slučajno ugledate svoju...