Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Dječak spasio sestru iz požara, a onda se vratio i spasio ostalih 7 članova porodice

Ispostavilo se da ne nosi svaki heroj uniformu ili ogrtač, a 5-godišnji Noah je prava definicija heroja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On ne samo da je ostao kada se probudio i vidio da mu dom gori, već je i preuzeo na sebe da spasi članove svoje porodice i svog psa.

Jedne noći u 2020. Noah Woods, (tada) 5-godišnji dječak, probudio se i pronašao svoj dom u Georgiji u vatri dok je vatra gorila u njegovoj sobi  i dim se širio, ali on nije paničario.

Jedini izlaz bio je kroz otvoreni prozor, pa je tiho ustao iz kreveta, zgrabio sestru i psa i izašao, piše Bright Side.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci su bili iznenađeni dječakovom snagom volje da izvuče sve iz zapaljenog doma.

Dwayne Jamison, šef vatrogasne službe okruga Bartow, rekao je da su ranije viđali djecu kako upozoravaju svoje porodice.

Ali da petogodišnjak bude dovoljno oprezan da to uradi – to je prilično neobično. Kasnije je istraga otkrila da se u Noinoj spavaćoj sobi nalazila preopterećena električna utičnica koja je bila izvor požara.

David Woods, Noahov djed, član porodice koji je spavao u kući kada je izbio požar, kaže: “Svi naši voljeni su uspjeli izaći iz našeg doma. Da nije bilo Noe, možda ne bismo bili ovdje danas.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak je i guverner Gruzije Brian Kemp čuo za Noine herojske postupke. Noah je dobio pismo čestitke od guvernera Gruzije, Briana Kempa, pored toga što je proglašen počasnim vatrogascem i osvojio nagradu za spašavanje.