Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Danas i sergije: Islamska zajednica obezbijedila 50 hiljada KM za poplavljena područja

U Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini jučer je održan sastanak predsjednika Muslimanskog dobrotvornog društva (MDD) “Merhamet” Kenana Vrbanjca i rukovodioca Ureda za društvenu brigu Rijaseta Ibrahima Malanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema razgovora bila je način realizacije pomoći stanovništvu u poplavama pogođenim područjima Krajine. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je na prijedlog reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića za tu namjenu obezbijedila interventnu pomoć u vrijednosti više od 50.000 KM.

Ta pomoć ugroženom stanovništvu bit će distribuirana putem Muftijstva bihaćkog, MDD Merhameta i Crvenog križa Unsko-sanskog kantona (USK).

Također, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini danas nakon džuma-namaza u svim džamijama u domovini i dijaspori organizira sergiju za pomoć stanovništvu ugroženom i pogođenom poplavama u Bosni i Hercegovini.

Islamska zajednica poziva na solidarnost, vjerujući da će se vjernici kao i svaki put do sada, uključiti u ovu akciju i tako pokazati saosjećanje.