― Marketing ―

Sa paketom od banana napravio pravo malo bogatstvo

Enver Sarajlić je uspješni privrednik koji se bavi uspješno starim zanatom. Naime, on već preo 20 godina proizvodi, prije svega, džezve za kafu, a...

Danas i sergije: Islamska zajednica obezbijedila 50 hiljada KM za poplavljena područja

- Marketing -

U Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini jučer je održan sastanak predsjednika Muslimanskog dobrotvornog društva (MDD) “Merhamet” Kenana Vrbanjca i rukovodioca Ureda za društvenu brigu Rijaseta Ibrahima Malanovića.

Tema razgovora bila je način realizacije pomoći stanovništvu u poplavama pogođenim područjima Krajine. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je na prijedlog reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića za tu namjenu obezbijedila interventnu pomoć u vrijednosti više od 50.000 KM.

Ta pomoć ugroženom stanovništvu bit će distribuirana putem Muftijstva bihaćkog, MDD Merhameta i Crvenog križa Unsko-sanskog kantona (USK).

- Marketing -

Također, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini danas nakon džuma-namaza u svim džamijama u domovini i dijaspori organizira sergiju za pomoć stanovništvu ugroženom i pogođenom poplavama u Bosni i Hercegovini.

Islamska zajednica poziva na solidarnost, vjerujući da će se vjernici kao i svaki put do sada, uključiti u ovu akciju i tako pokazati saosjećanje.

- Marketing -