Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Dalmatinci okupirali skijališta na Kupresu

Ljubitelji skijanja dočekali su svoj trenutak. Oni iz Dalmacije pohrlili su već tradicionalno na Kupres. Lijepo vrijeme, obilje snijega i pristupačne cijene privukli su skijaše u Bosnu i Hercegovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini trljaju ruke, zakašnjela zima mogla bi izvući sezonu, piše HRT.

Ljubitelji zimskih radosti iz Dalmacije i Hercegovine ovaj vikend okupirali su skijališta na Kupreškoj visoravni.

– Prvim aktivnim vikendom smo zadovoljni super, imamo puno gostiju pretežno iz Dalmacije, s tim da imamo i iz ostalih dijelova Republike Hrvatske, rekao je Ivan Bagarić iz Sportsko – rekreacijskog centra Čajuša, Kupres.

Ljubitelji snijega dolaze s porodicama ili organizirano u grupama putem turističkih agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapaciteti vučnica jedva su dovoljni za hiljade skijaša koji su došli uživati. – Svaku zimu trudimo se doći. Ekipa, dobra staza, nije nam daleko. Tu smo za sat i pol, dobro je sve, rekao je Antoni iz Splita.

– Super nam je bilo, prošle godine smo prvi put bili, tako da smo odlučili i ove godine doći. Čekali smo baš obavijest kad će se otvoriti skijalište, tako da možemo doći, rekla je Lorena iz Kaštela.

– Obično svake godine dolazimo, u biti imamo ekipu koja tradicionalno treću godinu dolazi na Kupres. Nekako kako nam je najbliže, cijene su najpovoljnije evo ima i snijega, kazala je Erna iz Knina.

Svako je za sebe mogao nešto naći, a cijene su svima prihvatljive.

-Ima staze za početnike, za napredne, baby lift za djecu, sanjkalište, znači prekrasno, rekao je Marin iz Knina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja odem u Austriju isto, ali ovdje odnos je 55 eura je dnevna karta u austrijskim skijalištima, a tu je za 2 dana 30, rekao je Mijo iz Zadra.

Budući da je skijaška sezona kasno počela, domaćini se nadaju da će potrajati što duže, kako bi barem malo nadoknadili gubitke nastale zbog nedostatka snijega krajem prošle i početkom ove godine, piše Indikator.ba.