Čim uđete, palite grijanje? Velika pogreška! Ovako ćete najbrže ugrijati auto: ‘Možda vam nema logike, ali…’

Na niskim temperaturama koje su nas ove sedmice “iznenadile”, mnogi vozači su drhtali u automobilima dok su kretali na posao. Srećom, postoji nekoliko savjeta koji će vam “ugrijati” hladna jutra, piše Daily Star.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Složit ćete se, niko ne voli ući u zaleđen automobil. Neki ga čak pale nekoliko minuta prije nego što uđu u njega, što mu daje vremena da se zagrije. Međutim, postoji još učinkovitiji način za zagrijavanje vozila.

‘Ovako će brže postati toplije’

Pouzdani stručnjaci za automatizaciju (TAP) su ranije podijelili savjet za vožnju. U objavi na blogu, stručnjaci su rekli da uvijek treba smanjiti temperaturu automobila na hladno i isključiti ventilator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možda se čini pogrešnim, ali tako funkcionira sistem grijanja/hlađenja automobila. Zatim, nakon malo vožnje, okrenite ga na toplo i uključite ventilator. Ovako će brže postati toplije, nego ako uđete i odmah ga uključite na maksimalnu temperaturu”, istaknuli su stručnjaci.

Kad bolje razmislite, ovaj trik zapravo itekako ima smisla. Za vozače, koji imaju kontrolu klime ovo pravilo ne vrijedi, jer će njihovi automobili automatski regulirati temperaturu.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE