Chipas stiže u Visoko: Vimar prima CHIPAS franšizu i otvara reprezentativni restoran u Visokom

Sarajevski restoran CHIPAS tokom ove godine zabilježit će još jedan “istorijski“ trenutak, budući da je potpisan i prvi franšizni ugovor u Bosni i Hecegovini i počele pripreme za otvaranje restorana u Visokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primalac franšize za Visoko postalo je privredno društvo “Mesna industrija Vimar”, potvrđuje Muamer Čolić, idejni tvorac i vlasnik CHIPAS Concepta, izvještava franchising.rs. Radi se, kako kaže, o uspješnoj kompaniji koja već dugi niz godina posluje u mesnoj industriji te sa kojom CHIPAS, takođe, uspješno sarađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što re radi o starim poslovnim znancima bio je tek jedan od razloga zašto se “Vimar” odlučio za uzimanje franšize CHIPAS-a. Kako u oblasti ugostiteljstva do sada nisu imali nikakvog iskustva, franšiza je bila logičan korak – ponajviše zbog prenosa znanja, obuke i podrške koju će CHIPAS pružati kao davalac franšize.

Druga povoljna okolnost je što “Vimar” u Visokom poseduje zgradu od četiri sprata, koja je, po prvobitnom planu, uključivala i ugostiteljski objekat u prizemlju. Kada je, međutim, CHIPAS objavio da je značajno smanjio iznos potreban za kupovinu franšize, vlasnik “Vimara” je poslao upit i gotovo “u istom danu”, nakon prezentacije i sastanka s davaocem, odlučio da čak tri nivoa zgrade u Visokom preuredi za restoran CHIPAS, prenosi Indikator.

  • Stvari su se, jednostavno, složile – oni su imali poluspreman objekat, a mi idealnu franšizu za njihov grad, koji nema sličnih objekata, odnosno, ovakvih restoranskih franšiza – kaže Čolić.

Pored kultnog “matičnog” restorana i poslastičarnice u centru Sarajeva, CHIPAS ima i veliki reprezentativni restoran u sarajevskom naselju Pofalići, a prekretnicu u razvoju predstavljalo je otvaranje prve franšize u inostranstvu – od juna 2020. CHIPAS posluje i u Ščećinu u Poljskoj.

NAJNOVIJE