Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Bosanac doživio tragediju u SAD: Pijana vozačica se zabila u njegovo vozilo, izgubio petogodišnju kćerku

Semir Lilić (32) putovao je 14. januara kod frizera sa svoje dvoje djece, starosti pet i šest godina, kada je njegov “Volkswagen” udarilo drugo vozilo koje se kretalo brzinom od 123 km/h u zoni od 55 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipe hitne pomoći prevezle su samohranog oca i njegovog sina u bolnicu, dok je medicinski helikopter prevezao Lennyn u drugu bolnicu u Salt Lake Cityju u Utah, piše Daily Mail.

Njegova petogodišnja kćerka Lennyn zadobila je prijelom kičme, slomljen vrat i traumatsko krvarenje u mozgu. Danima je trajala borba za malu Lennyn, ali pošto su sve nade izgubljene ona je nažalost 22. januara skinuta s aparata za državanje života.

Drugi vozač, Charmayne Huerta-Guzman (25) sada je optužena za ubistvo iz nehata drugog stepena i niz drugih optužbi, prema sudskim dokumentima podnijetim u četvrtak. Istog dana Lennyin je sahranjena.

Nesreća se dogodila oko 13 sati kada je Huerta-Guzman prošla pored drugog vozila u slijepoj ulici i direktno udarila u Lilićev automobil, saopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emel Lilić (6) zadobio je prelom nosa, posjekotine usana i uganuće kuka, dok je Semir iščašio rame i slomio nogu.

  • Da su to bile dvije sekunde, možda bih mogao uraditi nešto drugačije – rekao je otac slomljenog srca za ABC4 u ponedeljak.
  • Ali ona je došla tako brzo da nisam mogao ništa učiniti za svoju djecu i sebe. Možda da sam uradio nešto drugačije tog dana. Da sam zavezao cipelu mog sina još dvije sekunde ili tako nešto. Ali ništa nije krenulo drugačije. Samo završite na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme – rekao je Lilić kroz suze. alt Svjedoci su policajcima rekli da je muškarac u automobilu Huerta-Guzmanove izvadio flaše alkohola iz razbijenog vozila nakon sudara i sakrio ih u žbunje obližnje crkve.

Kada su policajci pitali šta je Huerta-Guzman radila prije nesreće, ona je rekla da su “pili i krenuli kući”, navodi se u dokumentima o optužbi.

U bolnici je preliminarni test krvi pokazao 0,24 promila alkohola u krvi. Huerta-Guzman je zadržana bez kaucije i pojavit će se pred sudom 6. februara.

Akcija prikupljanja sredstava koju je organizirao Lennynin rođak Amel Kulovac prikupila je skoro 75.000 dolara za troškove sahrane djevojčice i druge troškove njege koje je snosila porodica.

  • Ovo je imalo veoma tragičan i ozbiljan uticaj na cijelu porodicu. Vaša donacija, bez obzira na iznos, značajno će uticati na porodicu Lilić – napisao je Kulovac na stranici.