― Marketing ―

Borio se u Afganistanu, sada će loviti Ruse: Elitni kanadski snajperista stigao u Ukrajinu

- Marketing -

Sve više volontera dolazi u Ukrajinu. U pozadini sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu, u Ukrajinu stižu dobrovoljci iz cijelog svijeta koji su spremni da se bore protiv ruskih agresora. Jedan od njih je i poznati kanadski snajperist pod nadimkom “Wali”.

Prema izvoru, “Wali”, koji krije svoj identitet iz razloga porodične sigurnosti, i drugi dobrovoljci stigli su u Ukrajinu nakon što su vidjeli stradanja ukrajinskih civila.

Prethodno je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao vojsku iz cijelog svijeta da pomogne Ukrajini u teškim vremenima, piše cbc.ca.

- Marketing -

“Moram pomoći jer ovdje ima ljudi koje bombarduju samo zato što žele da budu Evropljani, a ne Rusi”, rekao je Wali nakon što je prešao poljsko-ukrajinsku granicu.

“Wali” je naveo da je zbog “poslovnog putovanja” u Ukrajinu propustio rođendan svog sina, a njegova supruga je bila izuzetno nezadovoljna njegovom odlukom da ode u rat. Inače, u miru radi kao programer.

“Wali” je bivši snajperista 22. kraljevskog puka Kanade. Pozivni znak dobio je tokom rata u Afganistanu 2009-2011.

Također, proveo je dva službena putovanja u ovoj zemlji, a 2015. godine “Wali” se dobrovoljno prijavio u Irak da se bori protiv ISIS-a. Sada će se elitni snajperist boriti na strani Ukrajine protiv ruskih agresora.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...