Bivši mesar otkrio sve trikove: Zbog načina na koji nas varaju u mesnicama dao otkaz

Nerijetko znamo svjedočiti varanju kupaca od strane prodavača u mnogobrojnim trgovinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovci se služe različitim trikovima kako bi kupce nagnali da plate više, a kupcima se i dalje uvaljuje sve i svašta, po svemu sudeći, vodeći se za dobrom starom “ako prođe prođe”.

Većina slučajeva događa se s mesom i suhomesnatim proizvodima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, zakidanje na gramaži je postalo uobičajen. Tako je i jedan kupac još u trgovini izvagao pakiranje od 100 grama koje je ispalo svega 78 grama mesa.

  • Obratite pažnju, zakidaju na mjerenju. Na kontrolnoj vagi u marketu izmjereno po 78 grama. Nije prvi put da zakidaju. Žena se brani da je takva vaga. Na većoj gramaži se to teže primijeti, ali na 100 grama je baš primjetno”, navodi se u objavi na Instagramu, no, nije bio jedini u takvoj situaciji.

Javili su se i neki bivši mesari, koji su ljude upozorili na trikove s mesom.

  • Da znate, meso dolazi istovareno s vodom, tako da, ako vam narežu kilogram šnicle i dođete kući i stavite u frižider, nakon nekoliko sati neće biti jedan kilogram, jer meso kalira. Imaju i foru s vagom. Ispod papira uvijek stave komad nečega da gramaža bude veća jer tako šef objekta u kojem kupujete stavlja sebi bonus u džep”, komentirao je čovjek koji je zbog tih stvari dao otkaz u mesnici, piše portal Zagreb.info.

Što se tiče trikova s mesom, brojni mesari ne žele samljeti svježe meso, nego kupcima nude već pripremljeno, od prije mljeveno meso, jer se tako rješavaju ostataka, umjesto da kupcima ponude prave komade čistog mesa.

Većini potrošača ne pada na pamet kod kuće ili u trgovini ponovno izmjeriti pakiranje mesa, pa se događa da im u cijenu budu uračunati papir ili plastična ambalaža u kojoj je meso pakirano. Poznati su i trikovi s prelijepljivanjem deklaracija, ali i navođenjem različitih cijena na pultu i blagajni.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE