Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Behija Kulović: SAD i dalje u Vladi ZDK ne vidi  sagovornika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka ambasada je osmog februara uputila dopis predsjedavajućem Skupštine ZDK, premijeru, Vladi i svim zastupnicima. Povod dopisa je nezakonita smjena članova Nezavisnog odbora za izbor i reviziju. S obzirom na to da se za taj dopis saznalo iz medija, nakon inisistiranja zastupnika opozicije, pismo je tek u toku današnje sjednice Skupštine proslijeđeno svim zastupnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ova dešavanja reagirala je Behija Kulović, zastupnica Naše stranke u Skupštini ZDK.

“U dopisu se navodi da Američka ambasada u Vladi ZDK i većini u Skupštini ne vidi sagovornike, jer krše propise te utiču direktno na kontrolu policije. Podsjećam da smo na listi američkih sankcija iz sličnih razloga od 2021. godine. Javnost mora biti upoznata sa sadržajem ovog dopisa, a pod hitno i premijer i svi predstavnici skupštinske većine moraju reći šta su poduzeli ili planiraju poduzeti da ZDK skinu s američke liste sankcija. Već sama činjenica da SAD ne vide u njima sagovornike izaziva zabrinutost.

Kao jedna od zastupnica opozicije, potpisala sam uzvratno pismo Američkoj ambasadi u kojem pozivamo američkog ambasadora da dođe u Skupštinu ZDK i da razgovara s predstavnicima opozicije. U ZDK itekako imamo ljude spremne na saradnju sa SAD-om kao jednim od najuticajnijih prijatelja BiH na svjetskoj sceni. U ZDK moramo izaći iz civilizacijskog mraka u koji nas gura aktualna vlast i konačno krenuti putem naprednih, demokratskih sistema.”

- Marketing -