Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Amsterdam zvanično ne želi turiste koji u grad dolaze samo zbog droge i prostitutki

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradske vlasti Amsterdama su danas saopštile da su pokrenule kampanju da bi obeshrabrile turiste da dolaze samo na zabavu, konzumiranje alkohola ili droge, kao i u posjetu četvrti Crvenih fenjera, s prostitukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti žele da pojačaju mjere za borbu protiv kriminala i smetnji u centru grada, koji je posebno popularan među mladim turistima za momačke večeri i turneju po barovima.

Bordeli u četvrti Crveni fenjera u centru grada takođe su jedna od velikih turističkih atrakcija Amsterdama.

“Online kampanja obeshrabrenja je usmjerena na nepoželjne turiste koji žele da posjete Amsterdam da bi ‘podivljali’, sa svim posljedicama koje iz toga proizilaze”, navodi se u saopštenju gradskih vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja će prvo biti usmjerena na Veliku Britaniju i na muškarce od 18 do 35 godina, kategoriju koja je jako zastupljena na ulicama Amsterdama – dodaje se u saopštenju i navodi da će potom kampanja biti usmjerena na posjetioce iz Holandije i druge iz Evropske unije, čiji građani izazivaju incidente.

Oni koji na internetu budu ukucali riječi ili termine kao što “momačko veče u Amsterdamu”,”jeftin hotel u Amsterdam” i “turneja po barovima Amsterdama”, dobiće poruke upozorenja.

“Te poruke će ukazati na rizike i posljedice neprikladnog ponašanja i prekomjerne upotrebe droge i alkohola, a to su – novčana kazna, policijsko hapšenje, krivični dosije, hospitalizacija i štetnost po zdravlje”, navele su gradske vlasti, prenosi Beta.

Navodi se da su posjetioci i dalje dobrodošli, ali ne ako se loše ponašaju i izazivaju nerede.

Amsterdam je nedavno najavio zabranu pušenja kanabisa u četvrti Crvenih fenjera, stroža ograničenja konzumiranja alkohola i ranija zatvaranja barova, restorana i javnih kuća tokom vikenda.

- Marketing -