― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Amsterdam zvanično ne želi turiste koji u grad dolaze samo zbog droge i prostitutki

- Marketing -

Gradske vlasti Amsterdama su danas saopštile da su pokrenule kampanju da bi obeshrabrile turiste da dolaze samo na zabavu, konzumiranje alkohola ili droge, kao i u posjetu četvrti Crvenih fenjera, s prostitukama.

Vlasti žele da pojačaju mjere za borbu protiv kriminala i smetnji u centru grada, koji je posebno popularan među mladim turistima za momačke večeri i turneju po barovima.

Bordeli u četvrti Crveni fenjera u centru grada takođe su jedna od velikih turističkih atrakcija Amsterdama.

- Marketing -

“Online kampanja obeshrabrenja je usmjerena na nepoželjne turiste koji žele da posjete Amsterdam da bi ‘podivljali’, sa svim posljedicama koje iz toga proizilaze”, navodi se u saopštenju gradskih vlasti.

Kampanja će prvo biti usmjerena na Veliku Britaniju i na muškarce od 18 do 35 godina, kategoriju koja je jako zastupljena na ulicama Amsterdama – dodaje se u saopštenju i navodi da će potom kampanja biti usmjerena na posjetioce iz Holandije i druge iz Evropske unije, čiji građani izazivaju incidente.

Oni koji na internetu budu ukucali riječi ili termine kao što “momačko veče u Amsterdamu”,”jeftin hotel u Amsterdam” i “turneja po barovima Amsterdama”, dobiće poruke upozorenja.

“Te poruke će ukazati na rizike i posljedice neprikladnog ponašanja i prekomjerne upotrebe droge i alkohola, a to su – novčana kazna, policijsko hapšenje, krivični dosije, hospitalizacija i štetnost po zdravlje”, navele su gradske vlasti, prenosi Beta.

Navodi se da su posjetioci i dalje dobrodošli, ali ne ako se loše ponašaju i izazivaju nerede.

Amsterdam je nedavno najavio zabranu pušenja kanabisa u četvrti Crvenih fenjera, stroža ograničenja konzumiranja alkohola i ranija zatvaranja barova, restorana i javnih kuća tokom vikenda.

- Marketing -