Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Amra iz Kaknja teško živi: Njegova smrt me pogodila, tada sam se razboljela

Ovaj put u studiju emisije „Ispuni mi želju“ bila je  Amra Ivazović iz Kaknja, tačnije sela Ričica kod Kaknja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amra ima poteškoće u kretanju te je u emisju došla pomoću pomagala. Njeni problemi su počeli davne 2001. godine, te ova žena sve od tada ima težak život i tešku sudbinu sa kojom se nosi hrabro.

-Moji problemi su počeli 2001. godine, tako što sam dobila kontrakture. Prije toga sam bila domaćica, živjela sam tada sa mužem. On je obolio i nažalost preminuo. Njegova smrt me posebno pogodila i tada sam se razboljela- sa tugom priča Amra.

Ovoj ženi se život promijenio preko noći, jer prije nego što joj je preminuo muž, izgubila je i oca.

Za dva mjeseca život mi se okrenuo naopačke. Ja sam od tuge za šest mjeseci sa 95 spala na 45 kilograma- kaže ova nesretna žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usljed svih tragedija i tuge bila je jako malaksala i nije jela čak po četiri dana. Stalno je bila u bolnici jer nije mogla hodati. Treći dan su joj doktori spasili život, a kako kaže da nije tada otišla u bolnicu umrla bi.

Svi su se doktori trudili da dođem sebi, da psihički budem bolje- kaže Amra.

Ležala je tri mjeseca u bolnici jer je bila nepokretna. Jedina osoba koja joj je pomagala bila je njena majka.

Kroz godinu dana sam počela po malo ustajati na noge. Pomak je bio mali ali ga je bilo- ispričala nam je ova hrabra žena koja nikada nije gubila nadu.

Jedno vrijeme je bila i u invalidskim kolicima. Iako je njena borba jako teška i iscrpljujuća, volja za životom je bila jača od toga. Amra je hrabra, snažna i još uvijek mlada žena. Veliki uspijeh za nju je što ona danas hoda pomoću pomagala,i nije u invalidskim kolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To mi je bila jedina želja i kad sam to ostvarila to je bila neopisiva sreća- prisjeća se Amra kada je prvi put poslije svoje bolesti stala na noge.

Da niko nije kao majka potvrđuje i Amrin slučaj. U najtežim trenutcima joj je bila najveća podrška. Ograničena je u svim poslovima, a jedino što može uraditi je oprati suđe. Majka ima 85 godina i u osjetljivim je godinama, a brine se i za sebe a i za nju.

Ona je dobro. Koliko ima godina dobro se drži. Teško je ali nekako uspjevamo. Ja imam 245 KM primanja a mama ima minimalnu penziju i tako se nekako uklopimo- ispričala nam je Amra.

Ono što je njoj u ovom trenutku najpotrebnije je odlazak u banju. Jer je nakon svega njeni mišići treba da omekšaju, kako bi mogla kretati se bez pomagala.

Moja najveca želja je da stanem na svoje noge i da me ne bole koljen, a jako me bole- za kraj kaže i potvrđuje da bolestan čovjek zaista ima samo jednu želju, da ozdravi, piše Hayat.ba