Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ako imate iphone: Ios 16.2 donosi nekoliko noviteta, a ovo je jedan od najvećih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutna treća beta iOS-a 16.2 konačno daje mogućnost potpuno crnog prikaza uz značajku always-on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

iPhone 14 Pro i 14 Pro Max sa sobom donose nekoliko “ekskluzivnih” softverskih značajki poput Dynamic Islanda i dugo iščekivanog always-on prikaza. Potonji dodatak, doduše, nije ništa novo, no to Apple nije spriječilo da u cijelu stvar ubaci prepoznatljiv dizajnerski štih i staru značajku učini svojom.

 

Always-on prikaz iPhonea 14 Pro prikazuje vrijeme i datum na zatamnjenoj verziji pozadinske slike. Neki koji su se navikli na sličnu značajku na Androidima često su se znali zbuniti misleći da je smartfon upaljen. Bilo kako bilo, baš ti neki korisnici uspjeli su ponukati Apple da uvede rješenje koje zaslon gasi na sličan način kako to rade Androidi – crni ekran i par widgeta.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite isprobati novu opciju, sve što trebate je ući u postavke i pritisnuti “Display and Brightness” te izabrati Always On Display. Tamo ćete vidjeti opcije za prikaz pozadinske slike ili podsjetnika. Gašenjem prikaza pozadinske slike, odnosno Show Wallpaper dobit ćete crni ekran s par widgeta.

Kad smo mi testirali iPhone 14 Pro Max, always-on prikaz nije trošio bateriju, no neki korisnici tvrde da im Appleova nova značajka zadaje glavobolje i prazni smartfon. Ova značajka bi tim ljudima mogla biti od vrlo velike koristi.

 

iOS 16.2 je trenutno u beta testiranju, a finalna će verzija postati dostupna u prosincu, kaže Blommbergov Mark Gurman.

 

- Marketing -