Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

12 ljudi pokušalo pobjeći iz restorana da ne plate – uhvaćeni su i ispraćeni do bankomata

‘‘Žderali su ostrige, govedinu i pastu i nisu platili‘‘ – U Facebook objavi ovaj restoran je javno kritikovao grupu nesavjesnih mušterija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski restoran kritikovao je javno grupu mušterija nakon što su navodno pokušali da odu i ne plate za ručak. Prošle sedmice, La Bella Vista u Hastingsu, u istočnom Sussexu, optužila je goste da su htjeli izbjeći platiti 425,38 funti (541 dolar). Tvrdi se da su četiri žene i osmoro djece uživali u italijanskoj kuhinji, ali kada je trebalo platiti, njih nigdje nije bilo. Kako navodi The Mirror, tri od četiri žene uspješno su pobjegle s mjesta zločina.

Međutim, osoblje je navodno uspjelo da privede jednu od navodnih majki i odmah pozvalo policiju u prostorije. Tvrdi se da je nakon što je policija u Sussexu stigla, neimenovana žena “odvedena do bankomata” i da je La Bella Visti dala novac da pokrije obrok. Nažalost, to je bilo samo 60 funti jer je navodno to bilo ‘sve što je imala‘ u banci u to vrijeme. Policija Sussexa je od tada saopštila da je u toku istraga o iskušenju.

Vijest o pokušaju ručanja prvi put je objavljena u nedjelju (7. januara), a predstavnik restorana javio se na društvene mreže kako bi podijelio detalje. Počeli su pisanjem: „Upozorenje svim vlasnicima malih preduzeća! “Ova odvratna grupa je bezobrazno ušla u La Bella Vistu danas popodne sa svojih 8 djece, naručila hranu i piće u vrijednosti od preko 400 funti, a zatim odbila da plati!”

Dodali su u ažuriranju na Facebooku: „Policija je uspjela povratiti 60 funti za nas, samo kap u moru! Sliku navodnog računa podijelio je restoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sliku navodnog računa podijelio je restoran. “Ovo je treći put da su nas pogodile ovakve grupe u posljednjih nekoliko mjeseci, pa budite svjesni!” Kupci i simpatizeri zalogajnice javili su se na Facebook objavu da kažu svoje.