Žrtva uboda stršljena: Dva kobna uboda dok je pomicao bale sijena

Nakon jučerašnje tragične smrti od uboda stršljena nakon pomicanja bala sijena na imanju u Donjoj Voći, u okolici Varaždina, mjesto oplakuje smrt 58-godišnjaka koji je preminuo nakon što mu je pozlilo od uboda ovih insekata.

Kako je javio Jutarnji list, preminuli Marijan Ljubić u tamošnjem je kraju uživao veliki ugled i poštovanje. Na svome se imanju najviše bavio purama i kravama, a skoro pa svi blagdanski stolovi u Donjoj voći, služili su ptice koje je Ljubić uzgajao.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Njegovog dobro srca, prisjetila se i lokalna prodavačica Ines. Marijan je u njen dućan dolazi svako jutro kako bi kupio hljeb, dvije krofne, te bi uvijek i porazgovarao. Uz to bi i sam donosio svoje stvari, kao što su sir i vrhnje. Bio je neoženjen i bez djece, ali uvijek je govorio susjedima kako su mu oni poput rođenog roda. To je i pokazao kada je Inesin sin za rođendan poželio bananu, što ona nije znala kako posaditi, a Marijan je dan kasnije došao sa stablom banane.

“Za Božić smo svi od njega naručivali purice. Lani mu je od 60 i nešto preživjelo samo tridesetak, nije znao što se dogodilo. U svakom slučaju, bio je sjajan čovjek. Baš u petak, kad smo ga zadnji put vidjele, donio mi je biljke za čaj da si posušim. Biljke se još nisu ni osušile, a njega više nema. Tužno”, rekla je Ines Jutarnjem žalosna zbog Marijanove smrti.

Vatrogasci intervenirali radi stršljena

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Marijan je pomagao jednom stanovniku na njegovom imanju, a dvojac se od roja stršljena sakrio u kuću, nakon nekoliko uboda. Hitna je izašla na teren, ali Marijanu nije bilo pomoći.

Da su stršljeni smrtonosni, potvrđuje i prošlogodišnji slučaj iz Slavonije gdje je muškarac također preminuo od uboda stršljena.

Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, otkrio je kako su 2021. godine tamošnji vatrogsci devet puta izašli kako bi uništavali stršljenova gnijezda.

U slučaju ako vas stršljen ubode, mjesto uboda je potrebno hladiti ledom te se što prije javiti u bolnicu. Pritom treba paziti na reakcije poput otežanog disanja, pada i/ili nesvjestice, koji se događaju prije anafilaktičkog šoka. Hitna reakcija je od neizmjerne važnost, a ukoliko se ne reagira, tragedija se vrlo lako može dogoditi.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...