UHAPŠENI DRSKI ITALIJANSKI SUPRUŽNICI! Noćili po skupim hotelima pa bježali bez plaćanja računa

Trogirska je policija u suradnji s još dvije policijske uprave, PU primorsko-goranskom i PU karlovačkom dovršila kriminalističko istraživanje nad muškarcem i ženom, državljanima Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Policijska postaja Trogir je 1. srpnja zaprimila prijavu kako je dvoje stranih državljana u hotelu na području Trogira 26. juna 2022. godine iznajmilo sobu u kojoj su boravili do 1. jula, da bi potom napustili hotel bez plaćanja računa za smještaj i usluge.

Nakon zaprimljene prijave policija je poduzela niz mjera i radnji kako bi pronašli osobe koje su svojim ponašanjem ostvarili elemente kaznenog djela Prijevara. Obavljenim provjerama utvrđeno je kako su se osobe najvjerovatnije koristile krivotvorenim ispravama i lažno se predstavljali, a sve kako ne bi platile troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronašli ih u hotelu u Crikvenici

Kako bi pronašli osobe za koje je utvrđeno da su se koristili lažnim identitetom prilikom prijave u hotel, policija je raspisala potragu i poduzimala mjere traganja.

U nedjelju, 10. jula, policijski službenici Policijske postaje Crikvenica su, u koordinaciji s policijskim službenicima iz Policijske stanice Opatija, u hotelu na području Crikvenice pronašli dvije osobe – muškarca i ženu – državljanku Italije, kojoj su odmah utvrdili identitet, i muškarca, kojem je identitet naknadno utvrđen u službenim prostorijama jer nije kod sebe imao dokumente. Osobe su uhapšene i istog dana prepraćene u Policijsku postaju Trogir koja je za njima raspisala potragu, kako bi se nad njima provelo kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tokom juna i jula ove godine 61-godišnjak i 35-godišnjakinja ostavili obilježja većeg broja kaznenih djela Krivotvorenje isprava i Prijevara, odnosno da je 61-godišnji državljanin Italije ostvario obilježja ukupno 16 kaznenih djela – devet kaznenih djela Krivotvorenja isprave i sedam kaznenih dijela Prijevara, a 35-godišnja državljanka Italije, da je ostvarila obilježja 12 kaznenih djela – sedam kaznenih djela Krivotvorenje isprave i pet kaznenih dijela Prijevare, saopćili su iz policije.

Išli okolo, varali koga su stigli

Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 61-godišnjak i 35-godišnjakinja izradili više lažnih talijanskih isprava – osobnih iskaznica – temeljem kojih su se prijavljivali u hotele, zajedno koristili usluge hotela da bi potom hotele napustili bez plaćanja računa, i to:

– 19. juna 2022. – tri dana su koristili usluge hotela u Karlovcu, nakon čega su isti napustili ne plativši račun u iznosu 4.575,00 kuna,

– 22. juna 2022. – četiri dana su koristili usluge hotela u Fužinama, a istog su napustili ne plativši račun u iznosu od 1.666,60 kuna,

– 1. jula 2022. – zajedno s državljankom Italije šest dana koristio usluge hotela u Trogiru, a istog su napustili ne plativši račun u iznosu 6.744,00 kuna.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 61-godišnjak u pet slučajeva prilikom zaključivanja ugovora vezano uz korištenje mobilnih usluga doveo u zabludu uposlenike firme na način da se lažno predstavio, te je na osnovu krivotvorenih isprava zaključio ugovor, a također je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnjakinja to isto napravila u pet slučajeva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja italijanski su državljani, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE