― Marketing ―

Znate li za Sukuland u Kaknju? Elsa ima neobičan hobi zbog kojeg je poznata širom Balkana

- Marketing -

Oduvijek sam voljela se baviti cvjećarstvom, međutim, kada sam zatvorila radnju već je bilo kasno bilo šta raditi jer je već bio septembar- govori Elsa Bećirhodžić za ITV Zemlja i ljudi, krenula je u istraživanje preko interneta i tu je sve počelo.

Sve je počelo prije šest godina kad je Elsa, iz Bukovlja kod Kaknja, nakon što je zatvorila privatnu trgovinu odlučila se pronaći u nekom hobiju i sasvim slučajno se susrela sa sukulentima.

Radi se o biljkama specifičnog izgleda, rijetke su na bh. tržištu a poznate su po svojoj ljepoti i “štednom” načinu života.

U Elsinom vrtu danas je više od 700 vrsta sukulenata, u njima su mjesto našle vrste iz brojnih država svijeta, sajmova na kojim je učestvovala ali i poklona.

- Marketing -

U početku nije mogla pronaći ono što je željela u svojoj okolini upravo zbog nedovoljne zastupljenosti u Bosni i Hercegovini pa je istraživala čitajući tekstove na internetu, i tako je sve krenulo.

“Još uvijek je to hobi, samo što sad mogu reći da je samofinansirajući. Uspjela sam da razmnožavam biljke koje sam nabavljala, ponešto u grupi da razmjenim i sitno da prodam”, kaže za ITV Zemlja i ljudi Elsa.

Od jedne biljke do “Sukulanda” kako od milja naziva svoj bogati vrt sukulentnim biljkama Elsa je danas vlasnica Facebook grupe

“Sukulentne biljke u Bosni i Hercegovini” u kojoj žene sa skoro cijelog Balkana razmjenjuju svoja iskustva i sukulentne biljke.
Ono što posebno ističe jeste podrška koju uživa od bliskih ljudi.

“Zaista imam veliku i nesebičnu podršku, prvu i najglavniju od muža. Moju baštu je muž napravio sve ručnom pilom, neko ko se nikad nije bavio tom nekom majstorijom… Cijelu terasu mi je napravio skoro bez alata. U familiji i komšiluku se zaista mogu pohvaliti podrškom. Imam tu u komšiluku jednog starijeg čovjeka koji ima obuča da kaže: “Elsa mi bi tebe trebali za predsjednika mjesne zajednice, kad se toliko boriš za te svoje biljke možda bi i za mjesnu zajednicu”, govori kroz smijeh.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Svečano u TKD Bosna-Rudar: Druženje, nagrade i priznanja za članove

Posebno svečano u subotu je bilo u sportskoj sali taekwondo kluba Rudar Kakanj gdje je treniralo više od 100 članova, od 200 ukupno koje...