Zlatan Begić zatresao političku scenu u BiH: Javno prijavljujem da sam 24. 11. nezakonito prisluškivan od strane SOA-e i OSA-e!

Nakon što su danas u akciji SIPA-e uhapšeni predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši šef OSA-e Osman Mehmedagić Osmica zbog navodne zloupotrebe javnog položaja, tj. nelegalnog prisluškivanja, državni zastupnik Zlatan Begić je u više navrata istupio putem društvenih mreža i komentarisao navedena hapšenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon ovladavanja obavještajno-sigurnosnim sektorom, osovina Dodik-Čović juriša na preostale tačke otpora unutar bh. pravosuđa. Čovićevi i Dodikovi tužioci djeluju kao vojska u provođenju ‘njihove velikodržavne stvari’. Samo su ‘dobri dečki’ trojkaši sigurni, jer slušaju. Svanulo?”, poručio je Begić očigledno aludirajući kako smatra da se radi o politički motiviranim hapšenjima.

Nakon prvog oglašavanja, uslijedilo je i drugo gdje je Begić poručio kako je saznao da je bio meta nezakonitog prisluškivanja bosanske i hrvatske obavještajne službe zbog procesa koji je pokrenuo pred ESLJP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Javno prijavljujem da sam 24.11. iz najviših krugova dobio potvrdu da sam NEZAKONITO prisluškivan od strane SOA-e i OSA-e, hrvatske i naše obavještajne službe u saradnji, zbog postupaka pred Evropskim sudom koje sam pokrenuo. Tražim da se istraže i uhapse odgovorni!”, otkrio je Begić.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE