Zelenski pjevao Rusima za doček Nove godine: Da, tako je svijet izgledao prije samo 10 godina

Svijet je prije deset godina doista izgledao bitno drugačije. Iz današnje perspektive rečeno, sretnije. Nije nam bilo na kraj pameti da će nas ubrzo zadesiti pandemije, karantene, inflacije, nestašice, stravični ratovi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te 2013. godine niti Volodimiru Zelenskom zasigurno nije bilo na kraj pameti da će postati predsjednik Ukrajine, i to ratni, sukobljen s Rusima, narodom koji je na Silvestrovo zabavljao pjesmom, plesom i pošalicama.

Zelenski je tada bio tek glumac i zabavljač, a snimka njegova nastupa na takozvanom Pervij Kanalu u ponedjeljak je postala golemi hit na društvenoj mreži Reddit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije tamo postavljena uz neki poseban politički kontekst, zapravo je korisnike zaintrigirala jer je zorno prikazala kako vrijeme leti i pritom puno toga mijenja.

A nije promijenilo samo Zelenskog i njegov životni put…

U studiju je tu noć kao voditelj uz Zelenskog nastupio i komičar Maksim Galkin, čovjek koji je sa suprugom Alom Pugačovom, inače vrlo slavnom pjevačicom, pobjegao iz Rusije uz titulu velikog protivnika rata u Ukrajini (Pugačova se nedavno vratila, ali se nalazi na crnim listama kao nepoćudna oosba).

Korisnici Reddita u publici su zamijetili i pjevača Nikolaja Baškova, danas proratnog pjevača, baš kao i Vladimira Solovjova.

Nekadašnji televizijski voditelj sada je jedan od vodećih Putinovih propagandista i u ponedjeljak hladno poručio Rusima da ne strahuju od smrti i rata jer je život ionako precijenjen.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE