Zaštitar u klinici tvrdi da se susreo s duhom preminule pacijentice, kruži i snimak

Iz Argentine nam stiže totalno luda priča, a obradovat će sve koji se interesiraju za paranormalne fenomene. Naime, neimenovani zaštitar navodno se neku noć susreo s duhom preminule pacijentice, a bizaran trenutak zabilježile su i nadzorne kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimak su prenijeli i brojni tamošnji mediji, a na zapisu vidimo tog noćnog čuvara kako ustaje i prilazi ulazu nakon što su se automatska vrata naizgled sama od sebe otvorila.

Prema njegovim tvrdnjama, u privatnu kliniku imena Finochietto u tom je trenutku ušla starica koju je on uredno upisao u registar gostiju, ali i koju je potom upitao želi li sjesti u kolica budući da mu je djelovala iscrpljeno i umorno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotičnu gospođu mi na snimku ne možemo vidjeti, ali čuvar je izjavio da se doista ukazala ispred njegovih očiju i tome dodao kako mu je kazala da mora otići do sobe 915 na devetom spratu jer je zaboravila neke lične stvari.

Nakon što je pustio, ali i potom primijetio da se ne vraća, zaštitar je upitao uposlenike klinike je li gospođu neko vidio i gdje se sada nalazi.

U tom trenutku ga je dočekao šokantan odgovor, da se ime i prezime upisane gospođe podudara s osobom koja je preminula u toj klinici dan ranije. Da, pogodili ste, na devetom spratu.

Priča je u međuvremenu postala viralna, a nakon što su kliniku stali nazivati novinari iz brojnih država, od Paname do Sjedinjenih Američkih Država, ispred bolnice je istupio ljekar Guglielmo Capuia.

On je, pak, opovrgnuo navode da je gospođa takvog imena i prezimena ikad bila zavedena u bolnički registar, kazao da su se automatska vrata otvorila sama od sebe 28 puta u desetak sati jer su pokvarena, te priznao da ne vjeruje u duhove i slične priče.

Portal Infobae pokušao je doći i do zaštitara, čuti njegovu stranu priče, međutim njegova firma (Securitas) odlučila je zaštititi njegov identitet i saopćila da je upućen na psihijatrijsko vještačenje.

Šala? Psihički poremećaj? Duhovi? Birajte.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE