Zaoštrava se konkurencija: Američki KFC otvara četvrti restoran u BiH

Kentucky Fried Chicken (KFC) uskoro će ortvoriti četvrti restoran u Bosni i Hercegovini, treći u Sarajevu, izvještava Indikator.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Firma Tastra d.o.o. Sarajevo, koja je nosilac franšize za svjetski poznati lanac restorana, novu podružnicu otvara na atraktivnoj lokaciji u Štrosmajerovoj ulici, u epicentru glavnog grada BiH.

Ovo će biti četvrti KFC restoran u Bosni i Hercegovini nakon što je prošlog ljeta otvoren prvi u Sarajevo City Center-u, potom restoran u krugu Bingo City Centra u naselju Miljacka i drive-in u Mostaru, u Bišće polju, na lokaciji nekadašnjeg MCDonaldsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Firma Tastra d.o.o. Sarajevo nedavno je unekoliko promijenila vlasničku strukturu. Preduzeće, koje je od osnivanja u januaru 2021. godine imalo četiri vlasnika, ostalo je bez jednog osnivača.

Damir Muhić, koji je imao 22,5 posto učešća u firmi, izašao je iz vlasništva, a njegove udjele popola su preuzeli Amel Dizdarević i Mirza Hurem.

Nakon ove promjene u kapitalu društva, Amel Dizdarević sada ima udio od 56,25 %, Mirza Hurem 33,75 posto, dok je treći vlasnik, Mehmed Pozderac, ostao je na 10 posto.

NAJNOVIJE