Warner Bros. radi na televizijskoj seriji 300, evo što je zasad poznato

Studio Warner Bros. Television radi na televizijskoj seriji inspiriranoj historijskim akcijskim filmom 300 iz 2006. godine, potvrdio je Variety.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako radnja još nije poznata javnosti jer je projekt u ranim stadijima razvoja, nadolazeća serija trebala bi biti prednastavak popularnog filma iz 2006. godine. Zack Snyder, redatelj originalnog filma, na seriji će raditi kao izvršni producent i redatelj.

Film 300 inspiriran je istoimenim grafičkim romanom iz 1998. godine, koji su napisali Frank Miller i Lynn Varley, piše Index.hr. Radnja je nadahnuta stvarnim historijskim događajima i prati spartanskog kralja Leonidu, koji s elitnom grupom vojnika pokušava zaustaviti puno veću vojsku perzijskog vladara Kserksa I.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je bio veliki hit i zaradio je više od 450 miliona dolara širom svijeta te ostavio neizbrisiv trag na popularnoj kulturi. Glumačku postavu činili su Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham, Dominic West, Vincent Regan, Tom Wisdom i Michael Fassbender.

Njegov nastavak 300: Rise of an Empire iz 2014. godine režirao je Noam Murro. Iako je film bio finansijski uspješan, nije dostigao slavu svog prethodnika.

Nadolazeću seriju producirat će Deborah Snyder, Wesley Coller, Gianni Nunnari, Mark Canton i Bernie Goldmann.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE