Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Vremenska prognoza pokazuje “sudar” iznad BiH, trebamo li strahovati od “starog znanca”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi su izdali prognozu za ovu sedmicu ali i šta možemo očekivati do kraja februara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema modelima, ove sedmice u našoj zemlji očekuje se dosta kiša, ali i južnog vjetra, pa se na osnovu toga može zaključiti da nas očekuje jedna veoma nestabilna sedmica kada govorimo o vremenskim prilika.

Zanimljivo je da su iz BH Meteo najavili kako će se krajem februara naša zemlja naći na “sudaru” tople vazdušne mase i hladnijeg vazduha.

To bi, kako kažu, moglo prouzrokovati na momente jak do olujan vjetar, što svakako nisu lijepe vijesti za bh. građane jer smo od sredine prošle godine imali dosta problema sa vjetrom koji je pravio veliku štetu širom naše zemlje.

Prognozu BH Meteo ovim putem prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U nastavku februara očekuju nas izrazito nestabilne vremenske prilike. Krajem mjeseca naši krajevi naće se na “sudaru” tople vazdušne mase koja bi nadirala sa Sredozemlja i hladnijeg vazduha sa sjeverozapada kontinenta.

Pod takvim okolnostima prema kraju mjeseca treba očekivati česte padavine ali i ponovo jak do na udare olujan vjetar širom naše zemlje. Dominantno bi to bila južina uz kišu, koja bi u Hercegovini i zapadu Bosne bila obilna.

Na vrhovima najviših planina povremeno obilan snijeg, dok se u nizinama njegova pojava idalje ne očekuje, barem do pred sami kraj mjeseca.

PONEDELJAK(19.02.) – dan započinjemo uz pretežno sunčano vrijeme, ali će se tokom dana postepeno naoblačiti, najprije u Krajini a do kraja dana i u ostalim područjima. Lokalno će pasti i malo kiše, ponajprije u Bosni, rijeđe u Hercegovini. Ujutru prohladno uz lokalno slab mraz, a danju ugodnije temperature nalik današnjim.

U utorak i srijedu (20.-21.02.) nakratko malo svježije vrijeme uz sjeverac i buru. Većinom oblačno, a bilo bi i lokalnih pljuskovitih padavina nalik babljim hukama. U nizinama kiša, a u višim područjima malo snijega. Padavine većinom u Bosni, dok bi se u većem dijelu Hercegovine zadržalo suho vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četvrtka (22.02.) započinjemo uticaj južine uz jačanje južnog vjetra koji bi prema kraju sedmice ponovo bio jak, lokalno i olujan. Hercegovina i zapadni dijelovi Bosne idu pod povremeno obilnu kišu. Na vrhovima najviših planina povremeno jači snijeg ali zasada bez njegove pojave u nizinama, navode na Facebook stranici BH Meteo.

- Marketing -