Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Vozač autobusa iz BiH, uhvaćen u švercu cigareta u Hrvatsku, žestoko je kažnjen: Vozači su odmah izvršili uplatu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice u saradnji s policijskim službenicima Republike Hrvtaske spriječili su pokušaj krijumčarenja 10.000 komada cigareta na graničnom prelazu Slavonski Brod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Slavonski Brod carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Slavonski Brod izdvojili su radi kontrole prilikom ulaska u carinsko područje Unije autobus BiH registarskih oznaka, u vlasništvu prijevoznika iz BiH, kojim je upravljao državljanin BiH, a u svojstvu drugog vozača nalazio se također državljanin BiH.

Pregledom navedenog autobusa uz uporabu opreme iz programa Hercule III u tvorničkom prostoru podvozja vozila, koji nije namijenjen za prijevoz putničke prtljage, pronađene su skrivene cigarete: 500 kutija (10.000 komada) raznih vrsta cigareta koje nisu označene duhanskim markicama Ministarstva financija RH i koje su vozači pokušali na skriven način prokrijumčariti u EU.

Zbog ovog prekršaja iz Zakona o trošarinama vozačima autobusa izdani su prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 15.000 eura. Vozači su odmah izvršili uplatu dvije trećine izrečene kazne, a nezakonito uvezene cigarete su oduzete”, saopćeno je iz Carinske uprave Hrvatske.

- Marketing -