― Marketing ―

Vjerovali ili ne: Japanski starački dom zapošljava djecu u dobi od rođenja do treće godine

- Marketing -

Većina oglasa za posao ima slične zahtjeve od potencijalnih kandidata. Traži se odgovarajuća stručna sprema i profesionalno iskustvo.

Ali oglas za posao japanskog staračkog doma Moyai Seiyukai potpuno se razlikuje od svega što ste čuli. Bebe su, kažu u domu za starije i nemoćne, dobro društvo. Zbog toga su u potrazi za djecom u dobi od rođenja do treće godine, koje će njegovim stanovnicima izmamiti osmijeh na lice i oraspoložiti ih, prenosi index.hr.

Uslovi za buduće zaposlenike je samo da su zakonski skrbnici uvijek prisutni. Međutim, radnog vremena nema. Bebe mogu dolaziti i odlaziti kako žele. A platu će primati u pelenama, dječjoj hrani, besplatnom fotografisanju i bonovima za kafiće.

- Marketing -

Ukupno 32 bebe pomažu štićenicima staračkog doma. Voditeljica staračkog doma, Kimie Gondo, na ovu ideju došla je 2020. godine, kada je vlastito dijete povela na posao i primijetila koliko su štićenici oduševljeni. Tako su se do danas uključile 32 bebe koje “rade” u domu i pomažu u brizi o 120 osoba u ustanovi.

– Čak i oni koji su prije bili loše raspoloženi ili su neprestano imali mrzovoljna lica, sada su nasmijani i djeluju vrlo sretno kada dođu bebe, rekla je Gondo za VICE.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...