Vjerovali ili ne: Japanski starački dom zapošljava djecu u dobi od rođenja do treće godine

Većina oglasa za posao ima slične zahtjeve od potencijalnih kandidata. Traži se odgovarajuća stručna sprema i profesionalno iskustvo.

Ali oglas za posao japanskog staračkog doma Moyai Seiyukai potpuno se razlikuje od svega što ste čuli. Bebe su, kažu u domu za starije i nemoćne, dobro društvo. Zbog toga su u potrazi za djecom u dobi od rođenja do treće godine, koje će njegovim stanovnicima izmamiti osmijeh na lice i oraspoložiti ih, prenosi index.hr.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Uslovi za buduće zaposlenike je samo da su zakonski skrbnici uvijek prisutni. Međutim, radnog vremena nema. Bebe mogu dolaziti i odlaziti kako žele. A platu će primati u pelenama, dječjoj hrani, besplatnom fotografisanju i bonovima za kafiće.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ukupno 32 bebe pomažu štićenicima staračkog doma. Voditeljica staračkog doma, Kimie Gondo, na ovu ideju došla je 2020. godine, kada je vlastito dijete povela na posao i primijetila koliko su štićenici oduševljeni. Tako su se do danas uključile 32 bebe koje “rade” u domu i pomažu u brizi o 120 osoba u ustanovi.

– Čak i oni koji su prije bili loše raspoloženi ili su neprestano imali mrzovoljna lica, sada su nasmijani i djeluju vrlo sretno kada dođu bebe, rekla je Gondo za VICE.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Regijom se širi natpis s pijace u BIH, jednima je neukusan, drugima urnebesan

Dok jedni natpis smatraju pomalo neukusnim, drugima je fora. Mi...

Prvi šleperi ogrjevnog drva iz BiH već u Evropi

Prvi šleperi ogrjevnog drva iz BiH otišli su u...

Crnogorsku porodicu iz Berlina dirnuo gest bh. ugostitelja: Neka on i porodica biraju hotel sa pet zvjezdica

Bosansko-hercegovački ugostitelj Fahrudin Mešković održao je obećanje i u...