Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Veliki optimizam selektora Save Miloševića: Mnogi će ostati zaprepašteni kada vide Bosnu i Hercegovinu 21. marta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Savo Milošević, gostovao je u podcastu Balkan rules, u kojem je govorio i o reprezentaciji BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor BiH optimističan je pred baraž te je prezadovoljan formom svojih igrača.

 “Situacija je fenomenalna. Čak mi se ne dopada ova situacija, više bih volio da je ovako bilo u martu. Svi su zdravi i igraju dobro. Ova ekipa može više od pokazanog i uvjeren sa da će se to pokazati 21. marta. Da li će biti dovoljno? Ne mogu da kažem, sport je takav. Nijednoj ekipi u Sarajevu i Zenici neće biti lako. Što se tiče psihičkog rada, to je lakše jer ne mroam da im nalazim motiv. Svaki momak ima veliki motiv, samim tim i grupa pa i cijela zemlja”, rekao je Milošević u podkastu “Balkan rules”.

“Ako je procenjuju na osnovu prethodnih utakmica, to čak nije loše po nas. Verujem da će se zaprepastiti onim što budu vidjeli 21. marta u odnosu na prethodno”, kaže Milošević.

Naveo je i dva razloga zbog kog će nacionalna selekcija protiv Ukrajine biti na svom maksimumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvo, jer tačno znam koliko bi to narodu Bosne i Hercegovine značilo i tačno znam ono što večina ljudi ne zna, ovo momci su fenomenalni”, rekao je Milošević, pa potom objasnio:

“Prerano je otpisivati ovu ekipu. O njima možemo da pričamo tek za 10 godina. Oni su fenomenalni, čak pretjerano dobri momci. Stariji fudbaleri su bili mangupi, svašta su znali, ovi momci su jako profesionalni, fokusirani, nema iskakanja. Oni osjećaju preveliki pritisak i odgovornsot jer su svjesni šta se priča o njima i njih to boli. Oni od prije bi rekli: ‘Boli me uho’, jer imaju samopouzdanje. Ovima mora drugačije da se priđe. Imaju odgovornost i osjećaj da moraju da vrate ovom narodu. Moraju da nađu svoj način kako da urade. Ne mogu na način moje generacije”.

- Marketing -