Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Uskoro promjena vremena uz kišu, pojačan vjetar i snijeg na planinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro i prijepodne nad sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim dijelovima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će u ostatku zemlje danas biti sunčano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne postepeno razvedravanje posvuda. Po kotlinama lokalno dugotrajna magla. Jutarnja temperatura -3 do 2, u mjestima sa povećanom naoblakom 3 do 6°C. Dnevna temperatura 7 do 14, na jugu do 17°C.

Sutra će biti sunčano. Po kotlinama lokalno dugotrajna magla ili niska oblačnost. Navečer na zapadu i sjeverozapadu Bosne postepen porast oblačnost.

Jutro hladno uz nerijetko mraz i temperaturu -5 do 3°C. Dnevna temperatura 8 do 14, lokalno do 17°C.

U nedjelju jačanje jugozapadnog strujanja koje će dovesti do porast oblačnosti u cijeloj zemlji. Tokom dana većinom umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Oblačnije na zapadu i jugozapadu zemlje uz lokalno kišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navečer a glavninom u noći na ponedjeljak jače naoblačenje u cijeloj zemlji sa zapada. Jutro najhladnije u centralnim i istočnim dijelovima uz temperaturu -4 do 0°C, u ostatu zemlje 1 do 6°C.

Najtoplije jutro na sjeverozapadu. Dnevna temperatura 8 do 14, lokalno na sjeveru Bosne oko 17°C

Od noći na ponedjeljak i u ponedjeljak tokom dana uz jače naoblačenje sa zapada kiše i pljuskova će biti u većem dijelu zemlje.

Više padavina u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu i mjestimično centralnom dijelu Bosne, gdje su lokalno mogući i pljuskovi sa grmljavinom.

Večernji sati ponedjeljka, glavninom noć na utorak donose prodor hladne fronte sa sjevera koja će donijeti kišu, pojačan sjeverac i pad temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa padom temperature kiša će na planinama iznad 1000/1200 m/nv prelaziti u susnježicu i snijeg. Jutro uz oblačnije vrijeme relativno toplo temperature većinom 4 do 9°C. Dnevna temperatura 7 do 12, lokalno do oko 15°C.

U nedjelju lagano počinje pojačan jugo sa umjerenim do jakim udarima. Najprije lokalno tokom nedjelje a svoj će vrhunac imati u ponedjeljak kada će puhati pojačan u većem dijelu zemlje.

Najjači na planinama gdje su mogući olujni udari. U večernjim sati ponedjeljka i u noći na utorak sa sjevera će ga zamjeniti pojačan sjeverac.

- Marketing -